Μεγάλο πλήγμα έχουν δεχθεί από πέρυσι οι ξενοδοχειακές μονάδες

 Μεγάλο πλήγμα έχουν δεχθεί από πέρυσι οι ξενοδοχειακές μονάδες λόγω της μη έλευσης τουρισμού, που έλαβαν ελάχιστη ενίσχυση σε σύγκριση με τα πάγια έξοδα τους. Για το θέμα αυτό μας μίλησε το μέλος του συνδέσμου ξενοδόχων Θράκης Χρυσούλα Χρυσοστούμου, ας δούμε στο ρεπορτάζ που ακολουθεί τι είπε η ίδια που αισθάνεται απαισιόδοξη και για την φετινή χρονιά.

«Ενδεχομένως και χειρότερα, εφόσον κλείνουν τα σύνορα. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε κάποια ελπίδα για καλύτερες μέρες αλλά δυστυχώς οι μέρες είναι χειρότερες» δήλωσε το μέλος του συνδέσμου ξενοδόχων Θράκης Χρυσούλα Χρυσοστόμου που εξήγησε ότι  «Κίνηση οικονομική δεν υπάρχει, ενώ είχαμε, πάντοτε είχαμε, ερχότανε από την Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη αντιπρόσωποι, έπαιρναν τα πράγματά τους, δίνανε τα δικά τους τα πράγματα κ.τ.λ. και κυρίως βέβαια είχαμε και από τη Ρουμανία και από τη Βουλγαρία και από τη Τουρκία. Είχαμε πάντοτε κίνηση.

Και το κλείσιμο του πανεπιστημίου έκανε μεγάλη ζημιά. Η αλήθεια είναι ότι η  Κομοτηνή στηρίχτηκε από το πανεπιστήμιο. Αυτό είναι γεγονός. Τώρα από το σπίτι με το τηλέφωνο δίνουν τις εξετάσεις του. Ποιος θα έρθει; Δεν έρχεται κανένας».

Πάντως η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Τέτοιο πράγμα δεν το έχουμε ξαναδεί» υποστήριξε η κα. Χρυσοστόμου που ερωτηθείς για τον κλάδο τους και κατά πόσο έχουν πληγεί, ανέφερε ότι «Γεγονός είναι ότι το κάθε ξενοδοχείο έχει το προσωπικό, έχει τα έξοδά του, λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο. Όλα αυτά είναι μεγάλο κόστος. Μεγάλο κόστος. Πώς θα το κάνουμε;

Δυστυχώς το κράτος δεν έχει κάνει τίποτα. Τίποτα απολύτως. Γεγονός είναι ότι ζούμε με μια ελπίδα για καλύτερες ημέρες».

Ερωτηθείς αν ευελπιστεί φέτος το καλοκαίρι να υπάρξει έστω εσωτερικός τουρισμός η κα. Χρυσοστόμου σημείωσε ότι «Η Κομοτηνή καλοκαίρι δεν έχει τουρισμό. Ο τουρισμός το καλοκαίρι είναι στις θάλασσες. Είχαμε την εμπορική κίνηση η Κομοτηνή. Πάντοτε. Χρόνια, είχε πολύ μεγάλη εμπορική κίνηση. Γεγονός είναι αυτό. Η οποία βέβαια έχει εξαφανιστεί».

Ερωτηθείς για το τι κίνητρα πρέπει να δοθούν για να έρθουν στη Κομοτηνή και άλλοι επισκέπτες η κα. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι «Η Κομοτηνή είναι μια ήσυχη πόλη. Όποιος έρχεται είναι ενθουσιασμένος και από τη φιλοξενία και από τη καθαριότητα. Γεγονός είναι αυτό. Ο κόσμος που έρχεται είναι πολύ ευχαριστημένος. Η περιοχή μας έχει ιστορία αλλά δεν τα αναδείξαμε όπως έπρεπε να τα αναδείξουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!