1η Δια-Περιφερειακή Ημερίδα με θέμα "Θαλάσσιος Τουρισμός - Κρουαζιέρα - Γιώτινγκ - Κατάδυση"Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα και οι προοπτικές του θαλάσσιου τουρισμού,  στις τρεις όμορες Περιφέρειες και στο σύνολο της Επικράτειας.

Σε κάθε επί μέρους θεματική ενότητα έγιναν παρουσιάσεις από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον θαλάσσιο τουρισμό.

Χαιρετισμούς απεύθυναν  οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης, αναφέρθηκε  στην κυβερνητική πολιτική για τον θαλάσσιο τουρισμό, οι συνδιοργανώτριες  Περιφέρειες στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πρακτικές και ενέργειες που υλοποιούν, ενώ παρουσιάστηκε  και η ειδική πρόταση «Δια-Περιφερειακής Δράσης για τον Θαλάσσιο Τουρισμό».

Εισηγήσεις έκαναν  η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, με θέμα  «Νέα Προοπτική/Εποχή για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό: Πολιτική Στρατηγικής Ενίσχυσης Ειδικών Μορφών Τουρισμού» και η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Βίκυ Λοΐζου, με θέμα «Η επόμενη μέρα των τουριστικών λιμένων: μεταρρυθμίσεις, σχεδιασμός, επενδύσεις».

Σύντομες παρεμβάσεις έγιναν από τα υπόλοιπα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένους αρμόδιους για τον Τουρισμό, των υπόλοιπων Περιφερειών της Επικράτειας.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού, «αυτή είναι η 1η Δια-Περιφερειακή Ημερίδα, που αναγκαστικά γίνεται διαδικτυακά, ενώ το Υπουργείο προγραμματίζει να διοργανωθούν και σε άλλες Περιφέρειες αντίστοιχα. Ελπίζουμε, ότι σε λίγους μήνες αυτές οι Δια-Περιφερειακές Ημερίδες θα γίνονται με φυσική παρουσία για την καλύτερη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, με την συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και επαγγελματιών του κλάδου, με ανάλογη θεματολογία κοινών χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!