Ψήφισμα ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κατά της Νατοϊκής Άσκησης Defender

 


Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ εκφράζει την έντονη καταδίκη του για την μετατροπή της περιοχής μας σε νατοϊκό κέντρο και τη μεγάλη ανησυχία του γιατί ο Λαός μας γίνεται στόχος σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη.

Η απόβαση στην περιοχή μας χιλιάδων Αμερικανο ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων και η προώθησή τους στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία στο πλαίσιο της άσκησης - πρόβας πολέμου - “defender Europe 2021” δεν παρέχει καμία ασφάλεια στο λαό της περιοχής. Αντιθέτως μεγαλώνει την ανασφάλειά του και τους κινδύνους.

Ο λαός μας γνωρίζει μέσα από τα ιστορικά γεγονότα και την πείρα των τελευταίων χρόνων ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ποτέ δεν προστάτευσαν τα σύνορα της χώρας μας και καμιάς άλλης χώρας. Το αντίθετο, αυτοί ευθύνονται, με τις πολεμικές επεμβάσεις τους, για την αλλαγή των συνόρων, τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον χωρών με σκοπό τη διάλυσή τους, όπως τη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, για την επιθετικότητα του τούρκικου καθεστώτος και της ελίτ που το στηρίζει, για την εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου, τα πραξικοπήματα και τις χούντες σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες.

Η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθώντας την πολιτική που υπηρέτησαν πιστά κι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι έκθετη στο λαό της περιοχής διευρύνοντας και κάνοντας πιο επικίνδυνη την Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις. Η παραχώρηση των υποδομών μας (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικό δίκτυο, στρατόπεδα κ.α.) αλλά και έμψυχου δυναμικού, (στρατιώτες για την φύλαξη, τροχαίας κ.α.) είναι αποτέλεσμα και αυτής ακριβώς της συμφωνίας.

Η δήθεν ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, περιορίζεται σε χέρια λίγων, ενώ ο λαός της περιοχής δεν έχει τίποτα να κερδίσει και θα συνεχίσει να  πλήττεται από την ανεργία, ενώ οι εργαζόμενοι θα βιώνουν το καθημερινό χτύπημα των δικαιωμάτων τους που συνεχίζεται αμείωτο με τη νομοθέτηση αντεργατικών μέτρων.

Δεν θα σώσει τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου από το λουκέτο λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης που τους αφήνει στο έλεος των συνεπειών της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, των χαμηλών τιμών στα αγροτικά προϊόντα και το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Απαιτούμε :

·     Καμιά διευκόλυνση  στα σχέδια του ΝΑΤΟ. Καμία συμμετοχή της χώρας μας στις πρόβες πολέμου, όχι στη μετατροπή της περιοχής μας σε πολεμικό στόχο.

·     Να μην ιδιωτικοποιηθούν και να μην μετατραπούν τα λιμάνια της περιοχής μας σε πολεμικά ορμητήριανα  φύγουν οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από τη χώρα μας, να μη δημιουργηθεί καμία νέα βάση.

·     Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.

·     Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πολεμικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποστολές που εκτός των άλλων μεγαλώνουν το κύμα προσφυγιάς και μετανάστευσης.

·     Ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το Προσφυγικό, απεγκλωβισμός των προσφύγων και μετάβαση στις χώρες προορισμού τους. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών ούτε στην Ορεστιάδα, ούτε πουθενά στην Ελλάδα.

·     Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!