Δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της covid-19 σε υπαλλήλους υπηρεσιών σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

 


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου- Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapidtests) για τον κορωνοϊό, την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 ως εξής:

Α) στους υπαλλήλους Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου Αλεξανδρούποληςώρες 10:00 έως 12:00 από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στα γραφεία του Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης.

Β) σε υπαλλήλους της ΠΕ Έβρου που υπηρετούν στον Βόρειο Έβρο, ώρες 12:30 έως 14:30 από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στο κτίριο Διεύθυνσης της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Αναγεννήσεως Τέρμα (Κάτω Οινόη).

Οι υπάλληλοι που βρίσκονται εκτός υπηρεσίας και επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραπάνω δράση, για τη μετακίνησή τους θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια, θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Κατά την προσέλευσή τους στο σημείο ελέγχου οι συμμετέχοντες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και δειγματοληψία για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ COVID-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ., ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!