Βασίλης Μάγγος: Πρώτος νεκρός διαδηλωτής για το περιβάλλον-θύμα αστυνομικής βίας στη χώρα μας 

 
Η υπόθεση του Βασίλη Μάγγου, έρχεται να επιβεβαιώσει τα άκρα στα οποία οδηγεί η βία που κυριαρχεί στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας, με θύματα τους πολίτες της χώρας.

Θυμίζουμε ότι ο άτυχος Βασίλης είναι ο νεαρός που πέθανε από οξύ πνευμονικό οίδημα ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον Δήμο Βόλου.

Ο Βασίλης Μάγγος είναι ο πρώτος πολίτης θύμα στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών του Βόλου. Αυτό λόγω της αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση που για εμάς τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ έχει ιδιαίτερη σημασία, και αποτελεί ένα τεράστιο διακύβευμα για τη δημοκρατία μας.

Σύμφωνα με την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) οι τρεις αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση παραπέμπονται στο πειθαρχικό με το ερώτημα της αργίας με απόλυση, ενώ αντίγραφα της δικογραφίας, με οπτικοακουστικό υλικό διαβιβάστηκαν στον Συνήγορο του Πολίτη.

Η Κυβέρνηση μπροστά σε αυτή την τεράστια κοινωνική, οικονομική, περιβαλλοντική και υγειονομική κρίση που έχει δημιουργηθεί λόγω της ανεπάρκειάς της, εφαρμόζει πολιτική καταστολής και αυταρχισμού επιβεβαιώνοντας το δόγμα της δήθεν πολιτικής ασφάλειας και τάξης, μέσα από την εξώθηση της αστυνομίας στη χρήση βίαιων μεθόδων.


Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καταδικάζουμε απερίφραστα τις πράξεις βίας που βλέπουμε να εκτυλίσσονται από τους αστυνομικούς της χώρας μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!