ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ





Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» Χρύσα Μαυρίδου συμμετείχε σε διεθνές διαδικτυακό συνέδριο, όπου της δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσει την έρευνά της με θέμα: «Νέοι και ποντιακή διατροφή. Αναβιώνοντας και βιώνοντας την παράδοση με βάση τη μαγειρική ποντιακή παρακαταθήκη». Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» Χρύσα Μαυρίδου συμμετείχε σε διεθνές διαδικτυακό συνέδριο, όπου της δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσει την έρευνά της με θέμα: «Νέοι και ποντιακή διατροφή. Αναβιώνοντας και βιώνοντας την παράδοση με βάση τη μαγειρική ποντιακή παρακαταθήκη». Πολλές ήταν οι χώρες που συμμετείχαν στο διεθνές διαδικτυακό συνέδριο στο οποίο συμμετείχε η κα Μαυρίδου που είχε ως θέμα τις «Πτυχές του ποντιακού ελληνισμού: βίωμα και γνώση». Κάποιες από τις χώρες που συμμετείχαν ήταν η Αμερική, η Τουρκία, η Ρωσία, η Ιταλία, η Γερμανία κα. Η κα. Μαυρίδου τόνισε «Έγινε με 30 συνεντεύξεις που έκανα εδώ στο χωριό (Θρυλόριο) και οι ηλικίες ήταν από 25 έως 55 ετών», τόνισε και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ξεχώρισε ως “φορέα” της ποντιακής διατροφής την γιαγιά! Μετά την γιαγιά την σκυτάλη την παίρνει η μαμά, «αλλά οι σύγχρονες γενιές με την απουσία της γιαγιάς και της μητέρας, όλο και λιγότερο βιώνουν την ποντιακή διατροφή», σημείωσε. Ένα άλλο συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι στο δίλημμα μεταξύ του γρήγορου φαγητού (fast food) και της ποντιακής διατροφής, «υπερτερούσε η ποντιακή διατροφή στις επιλογές τους». Επίσης, η νεολαία φαίνεται να προτιμάει τα ποντιακά ζυμαρικά σύμφωνα με αποτελέσματα της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!