ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΤΗΚΕ Η ΑΘΛΗΣΗ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ

Με αφορμή τα υγειονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και όλα όσα ισχύουν για την άθληση, κλάδοι όπως και οι μοτοσικλετιστές και ειδικά οι αθλητές και όσοι συμμετέχουν σε enduro νιώθουν παραγκωνισμένοι καθώς δεν υπάρχει σαφή πρόβλεψη για το πως θα αθληθούν αυτοί . Ας δούμε τι μας δήλωσε για το θέμα αυτό η πρόεδρος του συλλόγου μοτοσικλετιστών Κομοτηνής Ιωάννα Πουρνάρα...

Νέα δεδομένα ισχύουν από την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, στις 06.00 το πρωί, για τον κωδικό 6 που αφορά μετακινήσεις για άθληση, τρέξιμο και βόλτα με κατοικίδιο.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ενεργοποιούνται αλλαγές με τα SMS και τον κωδικό 6 στο 13033. Όπως γνωστοποίησε, σε όλη την ελληνική επικράτεια, ανεξάρτητα αν η περιοχή βρίσκεται σε «κόκκινο» ή «βαθύ κόκκινο» στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, εφόσον κάποιος πολίτης επιθυμεί να βγει από το σπίτι για να πάει για άθληση ή για να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του, στέλνει τον κωδικό 6 με SMS στο 13033, ωστόσο η μετακίνηση πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Απαγορεύεται το αυτοκίνητο ή η μοτοσικλέτα προκειμένου να μεταβεί κάποιος σε άλλη περιοχή ώστε να κάνει άθληση ή να βγάλει βόλτα τον σκύλο του.

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, είναι να περιοριστούν οι μετακινήσεις, καθώς η διασπορά κορωνοϊού είναι μεγάλη. Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίτερα 2.702 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 1.269 στην Αττική.

Όπως διευκρίνισε, ο περιορισμός των 2 χλμ. ή εντός δήμου που ισχύει για τα σούπερ μάρκετ (Κωδικός 2) και τράπεζες (Κωδικός 3), δεν αφορά στις μετακινήσεις που γίνονται για άθληση, τρέξιμο ή βόλτα με κατοικίδιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!