Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας από τη Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας

 


        Αξιοπρέπεια. Σεβασμός. Καταξίωση. Ίσα δικαιώματα-ίσες ευκαιρίες

            Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας πραγματοποιήθηκε από τη Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας και την υπεύθυνη κα Βικεντία Συροπούλου Μπασιάκου, την Κυριακή 7 Μαρτίου, με ομιλήτριες: την κα Άννα Καραμανλή, βουλευτή ΝΔ, Πρόεδρο Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Βουλής, την κα Φωτεινή Βρύνα, Επικεφαλής Γραφείου Ισότητας Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την κα Μαίη Ζαννή, Πρόεδρο και Συνιδρύτρια WomenAct.Την εκδήλωση χαιρέτησε η κα Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική και Οικογενειακή Πολιτική και Ισότητα των Φύλων και ο κ. Στέλιος Κονταδάκης, Γραμματέας Οργανωτικού, Διευθυντής Γραφείου Προέδρου ΝΔ.

            Ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών  ενισχύεται και ενδυναμώνεται με νέες πρωτοβουλίες και δράσεις σε πολλούς τομείς, όπως η εργασία, η υγεία, η κοινωνία, η οικογένεια. Δυστυχώς η πανδημία επηρέασε αρνητικά και επιβάρυνε τη θέση των γυναικών στον εργασιακό τομέα, αλλά και στον οικογενειακό καθώς αυξήθηκαν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης. Έγινε αναφορά σε σημαντικές καινοτομίες της κυβέρνησης για την προάσπιση της ισότητας των φύλων επί της ουσίας και με ψήφιση νόμων, όπως η χορήγηση αδειών πατρότητας, εξισούμενη με αυτήν της μητρότητας, ώστε να μην αποτελεί τροχοπέδη η μητρότητα στην πρόσληψη των γυναικών, όπως επίσης  και η κύρωση της σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας. Οι ομιλήτριες τόνισαν ότι πρέπει να μαθαίνουμε από την οικογένεια και το σχολείο ότι όλοι οι άνθρωποι γεννήθηκαν ίσοι και πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ανατροφή των παιδιών.

            Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε έμπρακτα το σεβασμό στις γυναίκες με την ανάδειξη της κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, της πρώτης Ελληνίδας στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Από τη ΔΕΕΠ Ροδόπης συμμετείχαν στην εκδήλωση η κα Τσιμπιρίδου Δήμητρα, Αντιπρόεδρος και η κα Ελένη Χατζή, Υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!