Στο πλευρό των φοιτητών και η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ποι είχε συναντήσεις με φορείς (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ)
Την αλληλλεγυη τους στους φοιτητές και στον αγώνα που δίνουν εξέφρασε η νομαρχική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης σήμερα το πρωί στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαν, παράλληλα τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής μίλησαν για τις επαφές που είχαν με παραγωγικούς φορείς σήμερα από το πρωί. 

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τις σημερινές κινητοποιήσεις για την Παιδεία 10/03/2021 Ένα πολύβουο νεανικό ποτάμι ξεχύθηκε σήμερα και στην πόλη μας όπως τόσες μέρες σε όλη τη χώρα. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νομό Ροδόπης χαιρετίζουμε με υπερηφάνεια τους φοιτητές καθώς και τον εκπαιδευτικό κόσμο που είναι στο πλάι τους, και ταυτόχρονα αγωνίζονται και αυτοί, δάσκαλοι και καθηγητές, για την ανατροπή των νόμων Κεραμέως. Μαζί τους δυναμώνουμε τις φωνές που αψηφούν την τρομοκρατία της Κυβέρνησης και ζητούν ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια, με όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για όλους, εργαζόμενους, μαθητές, φοιτητές, και κυρίως να παραμείνει ο χώρος της γνώσης, ένας χώρος ανοιχτός σε όλες και όλους, με Δημοκρατία και Ελευθερία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να διχάζει το λαό μας, να σταματήσει να επιτίθεται στη νεολαία και να πάρει πίσω το νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Ο διάλογος με την πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να παραμείνει ανοιχτός και να προχωρήσει σε αλλαγές και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η τριτοβάθμια εκπαίδευση, με αύξηση της χρηματοδότησης, με καθηγητές, με υποδομές, με διεθνείς επιστημονικές συνεργασίες και όχι με υποταγή του Δημόσιου Πανεπιστημίου στις «ορέξεις» της αγοράς. 

Ξεκινώντας μία σειρά από επαφές με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης συνάντηση της νέας Συντονίστριας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης Α.Κουγιουμτζόγλου, του Αναπλ.Συντονιστή Οζ.Φερχάτ, και της Στ.Μάρκου, μέλους της γραμματείας, με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ροδόπης και τον κ.Αν.Βαφειάδη, τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής και την κ.Κ.Κωνσταντινίδου καθώς και το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης και τον κ.Α.Γραβάνη. Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την αγωνία τους για τον κόσμο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής, αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις της πανδημίας στο λιανεμπόριο και την εστίαση, καταθέτοντας παράλληλα στοιχεία της πορείας της αγοράς για τον τελευταίο χρόνο. Δυστυχώς τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μέσα από ένα παρατεταμένο lock down, φαίνονται ανεπαρκή και αποσπασματικά και δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο για την επόμενη μέρα. Οι ίδιοι οι επαγγελματίες γνωρίζοντας τα προβλήματα που ήδη έχουν συσσωρευτεί τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια, και αναγνωρίζοντας την αδυναμία αυτού του κόσμου να ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις, που προς το παρόν μετατίθενται για το μέλλον, όταν ο «χρόνος προστασίας» θα λήξει και θα εκκινήσει η αγορά σε ρυθμούς κανονικότητας, τόνισαν την αναγκαιότητα να υπάρξει πραγματική στήριξη και διευκόλυνση με ρευστότητα από το τραπεζικό σύστημα. Γνωρίζουμε όλοι πως τόσο το λιανεμπόριο όσο και η εστίαση αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα ουσιαστικής επιβίωσης, καθώς το 1/3 των επιχειρήσεων κινδυνεύει με λουκέτο και οικονομικό στραγγαλισμό. Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να εφαρμόσει κάποιους κανόνες όσον αφορά το τραπεζικό σύστημα ώστε να βοηθηθεί η επιχειρηματικότητα, να μην επιδεινωθεί η ύφεση και να μην υπονομεύεται εν τέλει η ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας, η ίδια η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Από την πλευρά μας τονίσαμε την ανάγκη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους με πρόβλεψη για απομείωση αυτού που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία και αποπληρωμή του σε πολλές δόσεις. Επίσης τονίζουμε ότι είναι αναγκαίο να επέμβει η Κυβέρνηση ώστε η πρωτοφανής πρόσβαση σε ρευστότητα άνω των 55 δισ. που έχουν οι τράπεζες να φτάσει στην πραγματική οικονομία, παράλληλα με αυτήν της ολοκληρωμένης αξιοποίησης του Ταμείου Ανάπτυξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!