Συνάντηση με εκπροσώπους του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ Κομοτηνής είχε ο Βουλευτής Ι.Αχμέτ

 Το Σάββατο επισκέφθηκε στο πολιτικό του γραφείο τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, αντιπροσωπεία από το Εσπερινού ΕΠΑΛ Κομοτηνής  με αφορμή την ερώτηση που κατατέθηκε από τον βουλευτή Ροδόπης και το σύνολο της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής για την στήριξη των υποψηφίων των Εσπερινών ΕΠΑΛ για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και την απόσυρση εκ μέρους της υπουργού Παιδείας της βάσης του 10, που δρα ανασχετικά στην φιλοδοξία ενηλίκων και εργαζομένων συμπολιτών μας να ενταχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να χάνονται θέσεις από τους υπόλοιπους υποψηφίους.  


Με το Ν. 4777/2021, προβλέπονται στις  Πανελλαδικές Εξετάσεις  κοινά θέματα, κοινή ύλη και ίδιο τρόπο εξαγωγής σε Ημερήσια και Εσπερινά ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, τροποποιώντας τα μέχρι τότε ισχύοντα που προέβλεπαν διαφορετική ύλη, διαφορετικά θέματα και εξετάσεις που σε συνδυασμό με την καθιέρωση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για τα Ημερήσια και Εσπερινά  Λύκεια ουσιαστικά ακυρώνει το ποσοστό του 1%  και συρρικνώνει τις ελπίδες αυτών των νέων για ένα καλύτερο μέλλον .


Ο Ιλχάν Αχμέτ, επικοινώνησε εκ νέου με την τομεάρχη Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, βουλευτή Δράμας, Χαρά Κεφαλίδου, η οποία διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που δεν απαντηθεί εγκαίρως η κατατεθείσα ερώτηση, η Κ.Ο. θα επαναφέρει το ζήτημα στην Βουλή με κατάθεση επίκαιρης ερώτησης αυτή την φορά.         

 

Επισυνάπτεται φωτογραφία από την συνάντηση 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!