Σ. Κατρανίδης: «Μην πιστεύετε στο αφήγημα της κακής Αστυνομίας»

 

Το επάγγελμά του Αστυνομικού είναι εξαιρετικά δύσκολο .Οι υψηλές υπηρεσιακές απαιτήσεις, ο κίνδυνος για θανάσιμο τραυματισμό όπως και ο σωματικό τραυματισμό ελλοχεύει σε κάθε ανάληψη υπηρεσίας. Το να σε κατηγορήσουν ψευδώς οι παραβάτες του νόμου, είναι η συνήθη τακτική,(εντάξει καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται ,την ταλαιπωρία όμως που υφίστασαι μέχρι να λάμψει η αλήθεια ποιος την κοστολογεί και με τι πληρώνεται ;),η καθημερινή η έκθεση στην ανθρώπινη δυστυχία ,τον θάνατο ,τα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας που βιώνουν οι αστυνομικοί στην εργασία τους και τόσα άλλα..το κάνουν ή δεν το κάνουν εξαιρετικά στρεσογόνο το λειτούργημα του Αστυνομικού;

     Προσπαθήστε να φανταστείτε και να αισθανθείτε το επάγγελμα του Αστυνομικού;

     Η Κοινωνία μας θέλει ‘’τέλειους’’ και ’’ υπεράνθρωπους ‘’,όχι αυτό είναι ανέφικτο. Σκοπός είναι να βελτιωνόμαστε καθημερινά πάντα προς το καλύτερο για να εξασφαλίσουμε στον πολίτη την δημόσια ειρήνη και την ποιοτική ασφάλεια που του αξίζει. Ουδείς διαφημίζει ότι στα τελευταία 20 χρόνια υπήρξε αλματώδη πρόοδο στην ΕΛ.ΑΣ, ότι σήμερα οι Αστυνομικοί είναι μορφωμένοι και εκπαιδευμένοι καλύτερα. Είναι περισσότερο επαγγελματίες από κάθε άλλη φορά!

     Δεν αρνούμαι σε καμία περίπτωση ότι υπάρχουν και μεμονωμένα περιστατικά υπέρμετρης βίας και αυθαιρεσίας, όπως υπάρχουν περιστατικά αυθαιρεσίας και σε άλλους κλάδους του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αρκούν αυτά όμως να χαρακτηρίζουν ολόκληρο το σώμα; Μη αυταπατάστε από τον αριθμό καταγγελιών αλλά από τον αριθμό αυτών που έχουν υπόσταση!

     Η ρητορική κατά της Αστυνομίας σαρώνει την Ελλάδα. Συνεχή αναφορά κάνουν ορισμένοι δημοσιογράφοι, πολιτικοί κομμάτων και εξωκοινοβουλευτικοί πολιτικοι για την Αστυνομική βία ,εκμεταλλευόμενοι τα αποσπασματικά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που φέρονται Αστυνομικοί να κάνουν υπέρβαση της νόμιμης βίας. Βίντεο τα οποία παρουσιάζουν μέρος της πραγματικότητας ή ακόμη και ψευδή γεγονότα ! Υπάρχει προφανώς πολιτική σκοπιμότητα!

     Μη πιστεύετε το αφήγημα της "κακής" Αστυνομίας που θα μας οδηγήσει σε βίαιες συγκρούσεις!

     Στρέψτε την προσοχή στα πραγματικά προβλήματα ,γεωπολιτικά, ατομικές ελευθερίες, πανδημία, αντιλαϊκές πολιτικές ,στους νόμους που έφεραν την εξαθλίωση και την φτώχια ,το έγκλημα, την παιδεία ,την υγεία κτλ.

     Ακούω και διαβάζω <<καταδικάζω την βία από οπού και αν προέρχεται >>

      Εγώ καταδικάζω την ιδεολογία του μίσους που οδηγεί στην βία και όλους εκείνους που την καλλιεργούν, όλους εκείνους που τους επιτρέπουν να την διαπερνούν σαν δηλητήριο στις καρδιές εκείνων των ατόμων με αποτέλεσμα να τους στρέφουν εναντίον της Αστυνομίας!

     Λυπάμαι που μέχρι σήμερα δεν είδα καμία κομματική παράταξη, συνδικαλιστικές οργανώσεις , ακτιβιστές κτλ, να οργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας για τους 138 νεκρούς μας από το 1984 και έπειτα, για τους χιλιάδες τραυματίες μας και τους εκατοντάδες εξ αυτών που απέκτησαν μόνιμη αναπηρία εξαιτίας της υπηρεσίας.

    Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση είναι θετικά για την πρόοδο της ΕΛ.ΑΣ ,

     Επιπλέον όμως αφαιρέστε τις εκατοντάδες αρμοδιότητες που έχει επιφορτιστεί διαχρονικά η Αστυνομία από τις Κυβερνήσεις την στιγμή που υπάρχουν καθ ύλη αρμόδιες υπηρεσίες .Αρμοδιότητες που μας φέρνουν απέναντι στο πολίτη .Να επικεντρωθούμε επιτελούς στην κύρια αποστολή μας την πρόληψη και την πάταξη της εγκληματικότητας.

     Θωρακίστε την Αστυνομία ,την επίθεση κατά Αστυνομικού μετατρέψτε την σε ιδιώνυμο αδίκημα.

     Ψηφίστε νομοσχέδιο και εντάξετε το σώμα της ΕΛ.ΑΣ στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

     Ενεργοποιήστε σχολεία ,φορείς ,συλλόγους κτλ. να διδάσκουν από νωρίς στα Ελληνόπουλα να έχουν σεβασμό στο θεσμό της ΕΛ.ΑΣ κατ επέκταση συνταγματικά στην εκτελεστική εξουσία.

Με εκτίμηση

ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ Ευστάθιος

Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Ροδόπης

Πρόεδρος Επιτροπής Διοικητικών θεμάτων (Π.Ο.Α.Σ.Υ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!