2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου Μένουμε στο σπίτι και ακούμε τα βιβλία που αγαπάμε

 


H Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου και αφιερώνει όλο τον μήνα Απρίλιο  στα παιδικά βιβλία.

Στο πλαίσιο συνεργασίας με το Εργαστήριο Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας – Δ.Π.Θ. +ΜόρΦωΣη (ΣυνΜορΦωΣη), οι  φοιτητές του θα ζωντανέψουν μέσα από τις αφηγήσεις τους  ιστορίες αγαπημένων βιβλίων για όλες στις ηλικίες και θα προτείνουν έργα της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, με στόχο να καλλιεργήσουν τη φιλαναγνωσία, να τονίσουν την αξία της ανάγνωσης και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για τη λογοτεχνία.

Όλο τον μήνα Απρίλιο πολλές και διαφορετικές βίντεο-αφηγήσεις ιστοριών για τους μικρούς μας αναγνώστες   θα αναρτώνται στο κανάλι του Δήμου Κομοτηνής στο Youtube.

Μένουμε στο σπίτι και ακούμε τα βιβλία που αγαπάμε.

«Φέτος, υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα των Η.Π.Α. Το μήνυμα γράφτηκε από την Αμερικανίδα ποιήτρια MargaritaEngle και η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από τον εικονογράφο και συγγραφέα RogerMello, ο οποίος σχεδίασε στα ελληνικά κάποιες από τις χειρογραφές που αποτελούν μέρος του εικαστικού.Η απόδοση στα ελληνικά έγινε από την συγγραφέα ΛότηΠέτροβιτς -Ανδρουτσοπούλου».

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής: 2531022589, vivkomot@otenet.gr

Ωράριο Λειτουργίας:Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00-14:30,

Απογεύματα: Δευτέρα & Πέμπτη: 18:00-20:00
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!