Ο ΛΙΒΑΝΟΣ ΟΡΙΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 258 ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΕΛΙΑΣΜ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ


 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΠ. ΛΙΒΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ: ΟΡΙΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 258ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΕΛΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Την ικανοποίηση του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα εξέφρασε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης για την άμεση ανταπόκριση τους σε θέματα που πρόσφατα τους έθεσε για τους καπνοπαραγωγούς και τους ελαιοπαραγωγούς της Ροδόπης και της Θράκης και ανταποκρίθηκαν με αμεσότητα.

Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα αποζημίωσης του καπνού Μπασμά (ανατολικού τύπου) και διασφάλισε από τον αρμόδιο Υπουργό την απόφαση για σύσταση Επιτροπής που θα αξιολογήσει και θα προωθήσει το θέμα με στόχο τις αποζημιώσεις λόγω COVID-19.

Παράλληλα εγκρίθηκε για 258 παραγωγούς της Ροδόπης στρεμματική αποζημίωση 70 ευρώ για την επιτραπέζια ελιά που δεν είχε συμπεριληφθεί σε παλιότερο πρόγραμμα. Να σημειωθεί ότι η Ροδόπη είναι η δεύτερη περιοχή στην Ελλάδα σε αριθμό καλλιεργητών ελιάς που ευνοούνται με αυτή την απόφαση, ενώ είναι από τις λίγες μαζί με την Ξάνθη και ίσως η πιο δυναμική περιοχή παραγωγής καπνού Μπασμά ανατολικού τύπου.

Η εξέλιξη αυτή είναι ακόμα μια θετική ένεση ενίσχυσης της ρευστότητας της τοπικής οικονομίας που οφελεί όχι μόνο τον πρωτογενή τομέα αλλά και τους άλλους τομείς της οικονομίας μας και αναδεικνύει τη σημασία της Ισχυρής Εκπροσώπησης για ακόμη μια φορά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!