Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης ενόψει της Εθνικής Γιορτής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

 


« Τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821 δεν αποτελούν μια απλή επέτειο, αλλά μια απόδειξη ότι ως Έλληνες οφείλουμε να συνεχίσουμε την εξέλιξη του έθνους μας. Η Ελληνική Επανάσταση στάθηκε σταθμός για την ιστορία του Ελληνισμού, αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της Παγκόσμιας ιστορίας.Οι θυσίες και τα κατορθώματα των Εθνικών Ευεργετών μας, επαναστατώντας για την ελευθερία τους κι ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος, δημιούργησαν μια νέα ελληνική παράδοση, η οποία επηρέασε τις νεώτερες γενιές των Ελλήνων, κι όχι μόνο.

Η Νέα Ελλάδα του 2021 αναδύθηκε δυναμικά μέσα από την εθνική εξέγερση, εμπνέοντας τις επόμενες γενιές και εμψυχώνοντας τες σε καιρούς δοκιμασίας, όπως αυτή της πανδημίας. Σχεδόν έναν χρόνο μετά, όχι μόνο ο ελληνισμός, αλλά η οικουμενική κοινότητα, έχει κληθεί σε έναν αδιάκοπο αγώνα επίδειξης της συλλογικής ευθύνης και συνείδησης για τη διασφάλιση της υγείας, βγαίνοντας κάθε μέρα νικητές. 

Παρά την απαγόρευσημαζικών εκδηλώσεων λόγω των συγκυριών της πανδημίας, ως Έλληνες πολίτες θα γιορτάσουμε ο καθέναςχωριστά την ένδοξη ημέρα με υπερηφάνεια στην καρδιά και την ψυχή μας, τιμώντας τη σημασία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ως ελληνικό και διεθνές γεγονός, καθοριστικό για την αναγέννηση των λαών. Είναι χρέος μας, λοιπόν, να διατηρούμε αναλλοίωτη τη μνήμη, την προέλευση μας αλλά και την ιστορία μας, ως πολύτιμη παρακαταθήκη, διαφυλάττοντας την εθνική ανεξαρτησία μας!», δήλωσε σε μήνυμα του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης για την επέτειο των 200 χρόνων από την εξέγερση του 1821.

Αξίζει να σημειωθεί ότι,ενόψει της εθνικής γιορτής 25ης Μαρτίου 1821 για τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας, η ΠΕ Ροδόπης, σε ένδειξη τιμής και αποτύπωσης της μνήμης προς τους ευεργέτες του Έθνους, πραγματοποιήθηκε σημαιοστολισμός στις δύο, Ανατολική και Δυτική, Εισόδους της Κομοτηνής.

 

                                                     Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!