ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑ VOYGER ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΑΜΠΛΕΤΑνοίγουν από αύριο όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης με εξαίρεση τα σχολεία του Δήμου Ιάσμου μετά από απόφαση του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν. Τα μαθήματα όλες τις μέρες που τα σχολεία ήταν κλειστά έγιναν με τηλεκπαίδευση προκείμενου να μην χαθεί ούτε μία διδακτική ώρα όπως τόνισε ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης Μαρίνος Κωνσταντινίδης. Ας δούμε τι δήλωσε και για τα vouger για την αγορά τάμπλετ.

Έως τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την αγορά εχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) από μαθητές και φοιτητές με voucher 200 ευρώ.

Η χρήση της πλατφόρμας θα είναι απλή, καθώς δεν θα απαιτεί από τον χρήστη ούτε καν την αποστολή αίτησης, αφού θα είναι στοχευμένη και θα αφορά μόνο τους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα ελέγχει εάν δικαιούται ή όχι το κουπόνι.

Η αρχιτεκτονική της πλατφόρμας δε θα απαιτεί καν την ανάρτηση των δικαιολογητικών από τους δικαιούχους, καθώς τα στοιχεία τους θα υπάρχουν ήδη σ' αυτήν αφού η λειτουργία της θα είναι απολύτως αυτοματοποιημένη και στοχευμένη.

Οι δικαιούχοι με την απλή εισαγωγή των στοιχείων τους, θα λαμβάνουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ.

Από εκεί και πέρα οι κάτοχοι του voucher θα έχουν δύο επιλογές: είτε να το αποστείλουν ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο θα αγοράσουν τον εξοπλισμό, είτε να το εκτυπώσουν και να πραγματοποιήσουν την αγορά σε φυσικό κατάστημα.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Στους δικαιούχους θα συμπεριλαμβάνονται και όσοι δικαιούνται να λάβουν το επίδομα οικογενειακού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, αλλά αντ΄αυτού έχουν επιλέξει να λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα της Πρόνοιας.

Βάσει των στοιχείων που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας, το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων του προγράμματος με προυπολογισμό 112 εκατομμυρίων ευρώ, ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!