Δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της covid-19 στην πόλη της ΟρεστιάδαςΣτο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου-Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τον Δήμο Ορεστιάδας και με την υποστήριξη του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ορεστιάδας διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapidtests) για τον κορωνοϊό, στηνπόλητης Ορεστιάδας.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούναπό την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ ως εξής:

α) τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, ώρες 9:00 έως 14:00, με τη μέθοδο drivethough στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Ορεστιάδας. Η δράση θα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, σε ειδικό σημείο, το οποίο θα διαμορφωθεί κατάλληλα για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των αυτοκινήτων. Προς αποφυγή του συνωστισμού και για την ασφάλεια των εμπλεκομένων η κίνηση των οχημάτων θα ρυθμίζεται από την Τροχαία.

β) την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021, ώρες 9:00 έως 13:00 στην λαϊκή αγοράτης Ορεστιάδαςστο σημείο Πατριάρχου Γρηγορίου και Λοχαγού Διαμαντή γωνία.

Για τη μετακίνησή τους με σκοπό τη συμμετοχή στην δειγματοληψία για έλεγχο με rapidtests οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Έπειτα οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και λήψη του δείγματος για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ covid-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση απευθύνεται σε γενικό πληθυσμό του Δήμου Ορεστιάδας και έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ., ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!