Αποζημίωση της καλλιέργειας του καπνού λόγο της Πανδημίας COVID-19ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

ΠΡΟΣ

Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό Σπήλιο

Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Οικονόμου ΙωάννηΘΕΜΑ

Αποζημίωση της καλλιέργειας του καπνού λόγο της Πανδημίας COVID-19

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ

Ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης έχει 6,000 ενεργούς καπνοπαραγωγούς μέλη, από τις αρχές του 2020 και λόγο της πανδημίας εδώ και δύο καλλιεργητικές σεζόν βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνετε συνεχώς με τα καπνά της φετινής εσοδείας να αγοράζονται από 3,80 μέχρι 4,40 με το κόστος παραγωγής να είναι 3,85 ευρώ το κιλό.

Ζητάμε να κατανοήσετε τις ανάγκες των καπνοπαραγωγών μας και να δοθεί αποζημίωση και καπνό με τουλάχιστον 120 ευρώ ανά στρέμμα  στο κ  λόγο της πανδημίας έτσι ώστε οι καπνοπαραγωγοί μας να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι τις προηγούμενες καλλιεργητικές περιόδους οι μέση τιμή ήταν 5,20 ευρώ το κιλό. Επίσης να σας αναφέρω ότι οι μεταποιητικές εταιρίεςκαταπατάνε τους καπνοπαραγωγούς μας επικαλούμενοι την πανδημία, ενώ τα καπνά μας είναι όπως κάθε χρόνο εξαιρετικής ποιότητας. Οι καπνοπαραγωγοί μας έχουν μικρούς κλήρους και καλλιεργούν λίγα στρέμματα με καπνό με τον μέσο όρο να ανέρχεται στα 9 στρέμματα καπνού ανά εκμετάλλευση και έτσι όπως είναι η κατάσταση δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους (ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ) ούτε φυσικά να ανταπεξέλθουν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις με συνέπεια μεγάλο μέρος αυτών να καταφεύγει στο εξωτερικό για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα έξοδα που έχει μια οικογένεια.

 

 

Με Τιμή

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΕΣΑΤ ΧΟΥΣΕΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!