ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΠΕΚ) ΡΟΔΟΠΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (Π.Ε.Κ.) ΡΟΔΟΠΗΣ

Ολοκληρώνεται σήμερα (2-02-2021), με την κατάθεση της παραίτησής μας, άλλη μια  θητεία μας (2019-2020) στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης. Μια θητεία στην οποία εσείς μας εκλέξατε Αιρετούς  εκπρόσωπους σας στις εκλογές  του Νοεμβρίου του 2018 όπως και στις εκλογές του 2016. Εκλογές (2016 και 2018) στις οποίες πήραν μέρος περισσότεροι εκπαιδευτικοί της ΔΕ και το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 80%.

Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε να είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας και λειτουργήσαμε ως Αιρετοί εκπρόσωποι όλων σας, χωρίς καμία απολύτως διάκριση!

Προσήλθαμε στη ΔΙΔΕ Ροδόπης για ένα και μόνο λόγο, για να υποβάλλουμε την παραίτησή μας από το ΠΥΣΔΕ, το οποίο συγκρότησε η Υπουργός Παιδείας μέσω του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης για τη διετία 2021-22, μετά τις εκλογές της 7ης του Νοέμβρη 2020 στις οποίες συμμετείχε μόνο το 5% των συναδέλφων!!!. Παρά την απόσυρση των υποψηφιοτήτων μας, το Υπουργείο προχώρησε στη διενέργεια εκλογών, με αποτέλεσμα την αντίδραση των συναδέλφων και την αποχή τους που έφτασε στο 95%.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ άλλωστε Θεωρούσε απαραίτητη εν μέσω πανδημίας την αναβολή των εκλογών για τα Υ.Σ. και ζητούσε την παράταση των θητειών των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή. Απέρριψε κατηγορηματικά τη διενέργεια εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία με την οποία επιχειρείται  μία επικίνδυνη τομή στον πυρήνα των συνδικαλιστικών διαδικασιών και του δικαιώματος του «συνέρχεσθαι». Δεν αποδέχτηκε το Σάββατο ως ημέρα διενέργεια των αρχαιρεσιών και αντιπροτείνε να διεξάγονται σε εργάσιμη μέρα, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα, χωρίς άδεια.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε έτσι, στην ολοκλήρωση του  Σχεδίου, το οποίο άρχισε από το καλοκαίρι με τις "επιλογές" προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης, έχοντας ως τελικό στόχο την κατάργηση των Αιρετών και την αντικατάστασή τους με διορισμένα μέλη, με δοτούς, κομματικούς φίλους. Στην εκατόχρονη ιστορία του θεσμού δεν υπάρχουν άλλα τέτοια παραδείγματα παρά μόνο στις πιο ανώμαλες και πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας. Το 1936 και το 1968, 1973 τότε μόνο είχαμε διορισμένους αιρετούς.

Υποβάλαμε την παραίτησή μας αφενός μεν σεβόμενο τη βούλησή σας που σε ποσοστό 95% έστρεψε την πλάτη στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. και στην αδιαλλαξία της Υπουργού, αφετέρου δε σεβόμενοι τους αξιακούς μας κώδικες και την προσωπική μας διαδρομή. Σε όποιες θέσεις υπηρετήσαμε, είτε ως Αιρετοί του ΠΥΣΔΕ, είτε ως μέλη της ΕΛΜΕ Ροδόπης, είχαμε πάντα την τιμή να λειτουργούμε συλλογικά, συμμετοχικά και συναδελφικά με αίσθημα συλλογικής και προσωπικής ευθύνης.

Η παραίτησή μας από τη σύνθεση του ΠΥΣΔΕ δεν σημαίνει, σε καμιά περίπτωση, ότι θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους για την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης στα υπηρεσιακά συμβούλια με την επάνοδο των Αιρετών και θα ηγηθούμε ενός ανυποχώρητου αγώνα για την αποκατάσταση του θεσμού του Αιρετού που πλήττεται από την κυβέρνηση και την κα Υπουργό.

Δύναμή μας η δική σας εμπιστοσύνη και στήριξη!

Θα είμαστε μαζί σας, θα είμαστε οι Αιρετοί σας, θα σας ενημερώνουμε για όλα τα θέματα των υπηρεσιακών μεταβολών ξεσκεπάζοντας το αντιδημοκρατικό πέπλο αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας και αυταρχισμού που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση αν προχωρήσει με τους δοτούς στη θέση των εκλεγμένων από σας!

Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς  χαιρετισμούς,

Τα υποψήφια μέλη της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών Ροδόπης και

Εκλεγμένα μέλη στο ΠΥΣΔΕ ΡΟΔΟΠΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!