Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού́ από τον Δήμο Κομοτηνής (ΒΙΝΤΕΟ)

 Υπό την επίβλεψη του πρόεδρου της πολιτικής προστασίας του Δήμου Κομοτηνής Θέμη Τζενετίδη που σήμερα από το πρωί βρέθηκε και επιτήρησε την ετοιμότητα μηχανημάτων και εξοπλισμού , είναι καθόλα έτοιμα για την επερχόμενη κακοκαιρία που αναμένουμε από αύριο στην περιοχή μας, σύμφωνα με πρόβλεψη της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία προβλέπεται να ξεκινήσει από το μεσημέρι του Σαββάτου 13  Φεβρουαρίου από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα. 

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το Σάββατο το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά και πρόσκαιρα στην Ήπειρο.

Την Κυριακή οι πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν επίσης την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, τα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Προς το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης, καθώςκαι σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.

Από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν στα δυτικά και τα βόρεια, όμως θα συνεχιστούν κατά διαστήματα έντονες στα ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στα βόρεια και από τη Δευτέρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής χώρας. Επιπλέον, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, θα είναι κατά τόπους ολικός.Ο κατά τόπους ισχυρός παγετός θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο 13  Φεβρουαρίου το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο, που από την Κυριακή θα ενισχυθούν στα ανατολικά και θα φτάσουν στο Βόρειο Αιγαίο τα 9μποφόρ. Από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου θα πνέουν στο Αιγαίο άνεμοι εντάσεως τοπικά σε επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ.

Ο Δήμος Κομοτηνής παρακινεί τους πολίτες να λάβουν υπόψη τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού́ για τον ασφαλή́ σχεδιασμό́ των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους και να ακολουθούντις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Για περισσότερες πληροφορίες: www.emy.grκαιhttps://www.civilprotection.gr/el. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!