ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Π.Θ
Συμβολική κατάληψη πραγματοποιήσαν στην πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης οι φοιτητικοί σύλλογοι οικότροφών φοιτητών και όλων των άλλων , με πολλά αιτήματα , μεταξύ αυτών ζήτησαν το άνοιγμα των σχολών τους και καταδίκασαν την αστυνομική βία και την έντονη καταστολή στην ειρηνική διαμαρτυρία των φοιτητών χτες.

Κύρια αιτήματα του:
1) Να ανοίξουν οι σχολές μας, με όλα τα απαραίτητα μέτρα. Το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης και τα δεινά που προκύπτουν από αυτό πρέπει να τελειώσει τώρα. Τα κλειστά πανεπιστήμια είναι πολιτική απόφαση και όχι υγειονομική. Λεφτά για την παιδεία και όχι για την αστυνομία, με πρόσληψη εκπαιδευτικών, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων υποδομών, μικρότερες διδακτικές ώρες, συχνές απολυμάνσεις, συχνά test σε όλους τους φοιτητές.
2) Να μην εφαρμοστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως/ Χρυσοχοΐδη. Όχι στις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής, όχι στις διαγραφές φοιτητών, οχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Είναι ντροπιαστικό το Υπουργείο Παιδείας να συνεργάζεται για την εκπόνηση νομοσχεδίου με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
3) Καταγγέλλουμε τα όσα έγιναν χθες στο ΑΠΘ και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους και συντρόφισσες που συλλήφθηκαν και τραυματίστηκαν με τόσο βάρβαρο τρόπο. Με την εισβολή των ΜΑΤ στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ γίνεται η αποκρυστάλλωση του νομοσχεδίου και επί του πρακτέου.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ 24/2 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΛΈΣΧΗ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ.
ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!