ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑμεΑΜεγάλο αγώνα δίνουν τα σωματεία των ΑΜΕΑ προκειμένου να αρχίσει άμεσα ο εμβολιασμός των ατόμων με αναπηρία και του περιβάλλοντος τους. Θετικές και αρνητικές εξελίξεις υπάρχουν στον τομέα αυτό όπως σημείωσε ο πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης Τρύφωνας Καρούτζος.

Οι συντονισμένες προσπάθειες της ΕΣΑμεΑ, της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και άλλων αναπηρικών οργανώσεων απέδωσαν και οι εκπαιδευτικοί, το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (ΕΕΠ) και ειδικό βοηθητικό προσωπικό (ΕΒΠ) και οι μαθητές ηλικίας 16 ετών και άνω, οι οποίοι φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), εντάσσονται κατά προτεραιότητα στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο.

Σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ, στις 15 Φεβρουαρίου εστάλη εγκύκλιος προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να ενημερωθούν άπαντες, να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία και να αποσταλούν στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να προγραμματιστεί ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού. Παράλληλα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού ο Μάρτιος ως μήνας έναρξης του εμβολιασμού των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

«Χρειάστηκε μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς αναπηρικού κινήματος για να υπάρξει ενημέρωση αλλά και προτεραιοποίηση των πλέον ευάλωτων για τον εμβολιασμό. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα δειλό βήμα: Σε πολλές χώρες της Ευρώπης καθώς και Πολιτείες των ΗΠΑ άτομα που ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες αναπηριών ή χρόνιας πάθησης εμβολιάζονται ταυτόχρονα με τα ηλικιωμένα άτομα, καθώς είναι το ίδιο ευάλωτα στον ιό», ξεκαθαρίζει η ΕΣΑμεΑ. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!