ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, με επικεφαλής τον πρόεδρό της κύριο Γ. Καββαθά. Εκ μέρους του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος και ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ.

            Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον κλάδο της Εστίασης. Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ εκφράστηκε η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη του Κόμματος και για αυτόν τον κλάδο που πλήττεται.   

            Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Ν. Καραθανασόπουλος δήλωσε:

           

            “Η σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων,  πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο. Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης των ελεύθερων επαγγελματιών, που έχουν υποστεί τις συνέπειες των αλλεπάλληλων μέτρων περιορισμού, έχουν φέρει χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν τους στηρίζει έμπρακτα αλλά τους ειρωνεύεται και πάνω, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης.

            Ακούσαμε τους προβληματισμούς και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας, εκφράσαμε τη στήριξη μας σε αυτά, όπως και στις κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται για τις 10/2. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έθεσε τα προβλήματα του κλάδου της εστίασης στη βουλή και πρόσφατα κατέθεσε συνολικότερη πρόταση νόμου για τη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων ελεύθερων επαγγελματιών ζητώντας ανάμεσα στα άλλα τη γενναία διαγραφή μέρους των χρεών τους σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, την επιστροφή τους σε αφορολόγητο όριο ύψους 12.000 ευρώ,  αλλά και την άμεση στήριξή τους, μέσω μηνιαίας αποζημίωσης ύψους 1.000 ευρώ για όσο κρατούν τα περιοριστικά μέτρα.

            Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση και το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να υιοθετήσει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ και τα αιτήματα των επαγγελματιών.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!