Ο Στέλιος Πέτσας στις πληγείσες περιοχές Απαλό, Λουτρά, Ιτέα και το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης(ΒΙΝΤΕΟ)
Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστο Τριαντόπουλο.

Οι κ.κ. Πέτσας και Τριαντόπουλος ενημερώθηκαν εκτενώς για τις καταστροφές που υπέστη το δίκτυο του αγωγού μεταφοράς νερού του Δήμου Αλεξανδρούπολης μετά τα επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ παρουσιάστηκαν σε χάρτες τα σημεία όπου προκλήθηκαν ζημιές σε οδικό δίκτυο, αγροτική οδοποιία, ιρλανδικές διαβάσεις, γέφυρες και πεζογέφυρες.

Ακολούθησε επίσκεψη στον Απαλό, τα Λουτρά, την Ιτέα και το αεροδρόμιο, περιοχές που επλήγησαν κατά κύριο λόγιο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις 12/01/2021 και 1/02/2021, όπου ο Υπουργός διαπίστωσε το μέγεθος των καταστροφών. Το σημείο που έχασε την ζωή του ο άτυχος πυροσβέστης. 

Συμφώνησαν σε στενή συνεργασία και συντονισμό μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικής διοίκησης με πρωτεύων στόχο την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, τη στήριξη και ανακούφιση των δημοτών που έχουν πληγεί και την ανεύρεση μόνιμων λύσεων για την αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!