Σε επιφυλακή ο Δήμος Κομοτηνής για την κακοκαιρία «Μήδεια»

 


Από το απόγευμα του Σαββάτου το προσωπικό του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση της Μήδειας.Τα μηχανήματα του  Δήμου καιαυτά των εργολάβων που ανέλαβαν τον αποχιονισμόκαταβάλουν προσπάθειες για να μην προκληθούν ατυχήματα και να μην αποκοπούν οικισμοί. Αρχικά, το Σάββατο έριξαν αλάτι σε ορεινά σημεία όπως το Τουριστικό Περίπτερο της Νυμφαίας και στους οικισμούς, Γρατινή, Ιάμπολη, Πάνδροσο, Ανθοχώρι, αλλά και στην είσοδο  και την έξοδο της ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Μετά τις 3:00 τα ξημερώματα που έγινε εντονότερη η χιονόπτωση οι αλατιέρες ξεκίνησαν τη ρίψη αλατιού μέσα στην πόλη. Επίσης, προχώρησαν σε αποχιονισμό, πρωτίστως στα ορεινά αλλά παράλληλα και στις κεντρικές οδούς της Κομοτηνής.

Ιδιαίτερη έμφαση καιπροτεραιότητα για αποχιονισμό και ρίψη αλατιού δόθηκε σε Νοσοκομείο, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ.

Έντονη χιονόπτωση εκδηλώθηκεστους οικισμούς Παγούρια, Φανάρι, Μέση, Άγιοι Θεόδωροι, Ν. Αδριανή και Ν. Σιδηροχώρι όπου βρίσκεται αλατιέρα. Γκρέιντερ του Δήμου βρίσκεται στον οικισμό Νυμφαία για τον καθαρισμό του δρόμου.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η ρίψη αλατιού και ο αποχιονισμός. Επίσης, στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και μπροστά στο δημαρχείο υπάρχουν σακουλάκια με αλάτι για χρήση από τους πολίτες.

Ο Δήμος Κομοτηνής συνιστά τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Ζητά να λάβουν υπόψη τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού́ και να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Για περισσότερες πληροφορίες: www.emy.grκαιhttps://www.civilprotection.gr/el.

Οι πολίτες πριν την όποια μετακίνηση οφείλουν να ενημερώνονται από τα δελτία τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας ή την επίσημη σελίδα: http://www.hellenicpolice.gr/newsite.php?&lang=Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!