Σχόλιο της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ για την 3η μέρα κλειστών σχολείων στην Ροδόπη λόγω καιρικών συνθηκών…

  


            Το κράτος σε όλα τα επίπεδα – κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμοι -  αφού δεν πήρε ούτε ένα επιπλέον μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων  τη νέα χρονιά (αραίωση τάξεων, πρόσθετο προσωπικό καθαριότητας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, εμβολιασμό εκπαιδευτικών, αραίωση μαθητών στις μεταφορές, κ.α), αφού «επένδυσε» στο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το «μοναδικό μέτρο» του μαθήματος με ανοιχτά παράθυρα με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, κρατάει για 3η μέρα τα σχολεία κλειστά με αιτιολογία τον παγετό και τη δυνατότητα λειτουργίας των σχολείων με τηλεκπαίδευση.

            Ταυτόχρονα, με προκλητικό τρόπο η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως αναφέρει: «Το πρωί παιχνίδι στο χιόνι, το μεσημέρι τηλεκπαίδευση! Το ψηφιακό άλμα που έχει συντελεστεί στα σχολεία μας, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, βοηθά στο να μη χάνεται καμία ώρα μαθήματος, ακόμη και για λόγους ακραίων καιρικών φαινομένων». Πέρα από το γεγονός πως ακόμα, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, δεν έχει εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των μαθητών στην τηλεκπαίδευση, η ευκολία με την οποία υπουργείο παιδείας, περιφερειάρχης, δήμαρχοι θεωρούν την «τηλεκπαίδευση» φάρμακο δια πάσα νόσον προκαλεί! Το επόμενο βήμα είναι να μας πουν πως το ψηφιακό άλμα που έχει συντελεστεί στα σχολεία με αφορμή (sic!) την πανδημία του κορονοϊου βοηθά στο να μην έχουν οι μαθητές εκπαιδευτικούς για μήνες στο σχολείο τους, αλλά να κάνουν «τηλεκπαίδευση». Μάλλον με αυτό τον τρόπο ετοιμάζονται να λύνουν τα επόμενα χρόνια τις ελλείψεις εκπαιδευτικών που σε μερικές περιπτώσεις δεν καλύπτονται ούτε στο τέλος της χρονιάς.  Η εκπαιδευτική διαδικασία όμως δεν μπορεί να γίνεται λάστιχο στο όνομα των «έκτακτων συνθηκών» κατά το δοκούν.

            Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες, για την ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία! Να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για την κάλυψη των μορφωτικών κενών. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι φάρμακο δια πάσα νόσον. 

Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές να διεκδικήσουν σχολεία ανοιχτά με ασφάλεια και υγιεινή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!