ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΚΡΑΙΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝΈκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η πολιτική προστασία της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά το έκτακτο δελτίο της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας. Για τα έντονα φαινόμενα που περιμένουμε και άρχισαν από σήμερα το απόγευμα μας μίλησε ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας Κωνσταντίνος Χουβαρδάς.

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σύμφωνα με την πρόγνωση της Ε.Μ.Υ.. Συγκεκριμένα έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα της Τρίτης 26-01-2021 με περαιτέρω επιδείνωση από τις βραδινές ώρες με πιθανότητα χιονοπτώσεων ακόμη και στα πεδινά σε συνδυασμό με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Επικαιροποίηση του Εκτάκτου Δελτίου Επιδείνωσης του Καιρού της ΕΜΥ μαζί με χάρτες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link http://bit.ly/2YhO1CB

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας αν.Μ.Θ. οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, να ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρά ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη ότι σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινούνται στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

«Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο» προτρέπει η Πολιτική Προστασία προσθέτοντας «Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.»

Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες.

Σημείωση:
Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:
Πλημμυρικά φαινόμενα https://bit.ly/2FpWn5k
Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους https://bit.ly/3lCdFLR
Έντονα καιρικά φαινόμενα https://bit.ly/34RCaxI
Χιονοπτώσεις https://bit.ly/2NraZox

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr . Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!