Περιοριστικά Μέτρα στον οικισμό Στροφής του Δ. Αρριανών

 


Μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σήμερα από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον οικισμό Στροφής της Δ.Ε. Αρριανών του Δ. Αρριανών εντοπίστηκαν 25 θετικά δείγματα σε σύνολο 103 ελέγχων.

Κατόπιν αυτού αποφασίστηκε η επιβολή περιοριστικών μέτρων στην Τοπική Κοινότητα Στροφής για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, από την Παρασκευή 01/01/2021 και ώρα 06:00΄ μέχρι την Κυριακή 10/01/2021.

Συγκεκριμένα αποφασίζουμε τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

· Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Στροφής, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

· Από τις 18:00΄έως τις 05:00΄απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση πολιτών εντός της Τοπικής Κοινότητας. · Αναστέλλεται η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών.

· Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, λαϊκών αγορών κ.λ.π.). 

· Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Δήμο Αρριαννού για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Τ.Κ. Στροφής και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

· Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

· Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Τοπικής Κοινότητας

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμαρχος ΡιτβάνΑμέτ επισημαίνει την ανάγκη για την αυξημένη προσοχή όλων, ειδικότερα αυτή την περίοδο, που η πανδημία βρίσκεται σε σημείο καμπής παγκοσμίως. Η τήρηση των μέτρων και ο αυτοπεριορισμός αποτελούν την καλύτερη άμυνα απέναντι στον ιό και εξασφαλίζουν την προστασία όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!