Αλεξανδρούπολη: Έπεσε η σιδερένια γέφυρα στα Λουτρά -

 


Παραμένουν τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία που πλήττει το νομό Έβρου, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται κυρίως με ισχυρές ασταμάτητες βροχοπτώσεις να έχουν… κόψει στη μέση το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο σε πολλά σημεία, αλλά και να έχουν απειλήσει χωριά.


Στα Λουτρά από την ορμή των νερών που “φούσκωσαν” το ποτάμι του χωριού, έπεσε η σιδερένια, κρεμαστή γέφυρα που ένωνε το ένα σημείο με το άλλο μέσα στο χωριό και χρησιμοποιούνταν απ’ τους κατοίκους για να περνούν το ποτάμι. Η κεντρική γέφυρα επίσης υπερχείλισε από την ορμητική μανία των νερών και παραμένει κλειστή με σήμανση από τον δήμο, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Στον Απαλό και στην περιοχή του αεροδρομίου, τα πράγματα είναι επίσης προβληματικά, αφού το νερό πλημμύρισε δρόμους και αυλές σπιτιών, ενώ οι μαθητές του σχολείου απομακρύνθηκαν πάνω σε σκαπτικό μηχάνημα. Οι κάτοικοι στα Λουτρά και τα άλλα χωριά της περιοχής, τον Μαίστρο, την Άνθεια, τον Απαλό, παραμένουν σε επιφυλακή, γιατί μπορεί τα νερά να υποχωρούν προσωρινά, αλλά φοβούνται τα χειρότερα.
Στην περιοχή των Φερών “έσπασε” το ανάχωμα στον δρόμο προς την Ιτέα στην γνωστή περιοχή “Τσάι”, υπερχείλισε το ποτάμι και το χωριό αποκλείστηκε. Οι κάτοικοι της Ιτέας μάλιστα ζήτησαν ακόμα και την επέμβαση του στρατού από το στρατόπεδο της Καβησού, ώστε με μηχανήματα να δώσουν λύση στο σοβαρό πρόβλημα.
ΠΗΓΗ:https://www.evros-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!