Απάντηση Υπουργού Οικονομικών σε ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης Δ. Χαρίτου για την λειτουργία της Τράπεζας Πειραιώς στην Ξυλαγανή

 «Ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, απαντώντας στο αίτημα που κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου για την ανάγκη να συνεχιστεί η λειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ξυλαγανή, συμφώνησε ουσιαστικά με τη θέση της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το υποκατάστημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου και σημειώνει ότι ο υπουργός «Υιοθέτησε τους ισχυρισμούς της Τράπεζας για «δείκτες, δεδομένα και παραμέτρους», που έλαβε υπόψη της για το κλείσιμο του υποκαταστήματος χωρίς ποτέ η ίδια να διευκρινίζει ποια είναι αυτά.»

«Ο υπουργός ας μην προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του εμφανιζόμενος ως δήθεν αναρμόδιος. Όφειλε να αξιοποιήσει την ισχυρή θέση που κατέχει το Δημόσιο στην Τράπεζα Πειραιώς, μετά την ισχυρή ένεση ρευστότητας που της έδωσε, αντί να ταυτιστεί με αυτήν αγνοώντας τις κοινωνικές ανάγκες και το δημόσιο συμφέρον.»τονίζει ο κος Χαρίτου.

Η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα έχει ως εξής:

«Tο θέμα που θίγεται δεν αποτελεί αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικής Πολιτικής η οποία δεν εμπλέκεται στις επιχειρηματικές αποφάσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων. Επί των θεμάτων που τίθενται, σημειώνουμε ότι τα ζητήματα ίδρυσης και λειτουργίας των τραπεζικών υποκαταστημάτων άπτονται της επιχειρηματικής πολιτικής των τραπεζών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική πληροφόρηση από τα τραπεζικά ιδρύματα, τα δίκτυα καταστημάτων διαμορφώνονται μετά από εκτίμηση και στάθμιση σειράς παραμέτρων σε σχέση με υφιστάμενα δεδομένα. Ταυτόχρονα, όλες οι συστημικές τράπεζες, επενδύουν στο διαρκή εκσυγχρονισμό και στη αναβάθμιση της ηλεκτρονικής τραπεζικής μέσω διαδικτύου και μέσω τηλεφώνου.
Ωστόσο, εξετάζουμε τις κατάλληλες λύσεις, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών για τις ασφαλείς τραπεζικές συναλλαγές τους, οπουδήποτε και αν βρίσκονται.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!