ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ
Στο νερό βυθίζονται πολλά χωρία στην Ροδόπη, κυρίως στους δήμους Αρριανών και Σαπών. Πυροσβεστική και αστυνομία βρισκόταν επί ποδός. Στο χωριό λύκειο του Δήμου Αρριανών είναι αποκλεισμένοι , ενώ στο Λοφάριο του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών έγινε εκκένωση. Ας δούμε αναλυτικότερα το ρεπορτάζ...

Η κακοκαιρία «δοκιμάζει» τις αντοχές της Ροδόπης. Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε ήδη τα πρώτα προβλήματα και στο οδικό δίκτυο.

Διακοπές σημειώνονται στην κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο Αμαράντων – Φυλακίου, Τσιφλικίου-Λοφαρίου και Μικρού Πιστού με τις διασταυρώσεις στα σημεία αυτά να είναι απροσπέλαστες.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν οι διερχόμενοι οδηγοί και σε άλλα σημεία της Ροδόπης, καθώς όλες οι Ιρλανδικές διαβάσεις του Νομού είναι καλυμμένες από ορμητικούς χειμάρρους. Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να απομακρύνει ακινητοποιημένο όχημα από την Ιρλανδική Διάβαση της Αετοκορυφής.

Το κανάλι στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής δεν άντεξε στην πίεση των υδάτων με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για την επανάληψη των πλημμυρικών φαινομένων στον οικισμό των Αμαράντων.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού από σήμερα το απόγευμα. Μεγάλη προσοχή όμως απαιτείται στην  ανατολική Ροδόπη. Οι υπεύθυνοι της Πολιτικής προστασίας συμβουλεύουν να περιορίσουν όλοι τις  μετακινήσεις και να μείνουν  μακριά από ποτάμια, ρέματα, ιρλανδικές διαβάσεις.

Το χωριό Λύκειο βούλιαξε κυριολεκτικά από την έντονη νεροποντή ενώ πλημμύρες παρατηρούνται και σε άλλους οικισμούς του Δήμου Αρριανών όπως η Φιλύρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!