Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής


Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία


 Έφυγε από τη ζωή, από ανακοπή καρδιάς τα ξημερώματα του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου σε ηλικία 71 ετών, ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής.

Ο πρώην Δήμαρχος νοσηλευόταν στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Θεσσαλονίκης «Αναγέννηση» μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη τον περασμένο Αύγουστο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην Κομοτηνή ενώ η σορός του θα βρίσκεται από τις 11 το πρωί στην εκκλησία.

Ο Τάσος Βαβατσικλής ήταν απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, εργάστηκε από το 1981 στο Υπουργείο Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής από το 1979, ανελλιπώς σε διάφορες επιτελικές θέσεις και από το 1991 μέχρι το 2002 Αντιδήμαρχος. Στις 14 Αυγούστου του 2002 με ομόφωνη απόφαση της πλειοψηφούσας παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής «Νέα Πορεία», που πάρθηκε μετά από τον θάνατο του Δημάρχου Γιώργου Παπαδριέλλη, εξελέγη Δήμαρχος Κομοτηνής, αξίωμα το οποίο συνέχισε να διατηρεί και μετά από τις δημοτικές εκλογές της 20ης Οκτωβρίου του 2002. Τον Φεβρουάριο του 2003 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Ροδόπης.

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εξελέγη και πάλι δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2019 επανήλθε στα κοινά ως επικεφαλής της παράταξης «Ξε-Κίνημα για την Πόλη» με την οποία κατέλαβε τρεις έδρες στο τωρινό δημοτικό συμβούλιο.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα  «thrakionline» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους οικείους του.

Καλό ταξίδι Τάσο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!