ΒΡΟΧΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑΒροχή πληρωμών αναμένονται αυτό το διάστημα, καθώς από αύριο πληρώνεται η επιστρεπτέα προκαταβολή 5 , τις επόμενες ημέρες το επίδομα θέρμανσης και οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή. Περισσότερες πληροφορίες για τις πληρωμές που αναμένονται , καθώς και όσα πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι εξήγησε ο πρόεδρος λογιστών και φοροτεχνικών Ροδόπης Θεόδωρος Σαββάκης.

Αρκετές χιλιάδες λιγότεροι θα είναι τελικά οι δικαιούχοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 καθώς από τις 732.967 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, θα μπορούν να τη λάβουν τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 400.000.

Αύριο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στην ΑΑΔΕ για την υποβολή του αιτήματος από τους δικαιούχους που θα μοιραστούν το 1,5 δισ. ευρώ επιδοτήσεων και δανείων. Όπως δήλωσε μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας η καταβολή των χρημάτων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 27 του μηνός.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία ελέγχου που έχει πραγματοποιήσει η ΑΑΔΕ στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν αρχικά, δείχνουν ότι πολλές επιχειρήσεις φαίνεται ότι το τελευταίο 4μηνο του 2020 κατέγραψαν μικρότερη μείωση τζίρου από ότι προβλέπεται για να είναι δικαιούχοι. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα καταγράφεται αύξηση του τζίρου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 ενώ και σε άλλες δεν εκπληρώνεται το κριτήριο του ελάχιστου τζίρου των 150 ευρώ.

Θα προηγηθεί η έκδοση της υπουργικής απόφασης με την οποία θα καθορίζονται τα κριτήρια κατανομής του ποσού όπως ο τζίρος, ο αριθμός εργαζομένων και το ελάχιστο ποσό στήριξης, το οποίο ανέρχεται σε 1.000 ευρώ. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή, φαίνεται ότι θα λάβουν το μεγαλύτερο μερίδιο από το 1,5 δισ. ευρώ.

Ο 6ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής εκτιμάται το Μάρτιο με βάση τα στοιχεία του τζίρου για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Επίδομα θέρμανσης

Αυτή την εβδομάδα η ΑΑΔΕ έχει να διαχειριστεί και την πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους που προχώρησαν σε αγορές έως το τέλος του 2020.

Η σχετική υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί, ενώ εκτιμάται ότι τα χρήματα θα αρχίσουν να καταβάλλονται στα τέλη της εβδομάδας. Όπως εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών, το ποσό που θα διατεθεί σε πρώτη φάση, ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ ενώ το συνολικό ποσό που θα δοθεί θα κυμανθεί σε περίπου 110 εκατ. ευρώ.

Φέτος το ποσό του επιδόματος κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ και θα δοθεί σε 692.879 δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι, για πρώτη φορά, εκτός από την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης επιδοτείται και η αγορά φυσικού αερίου και υγραερίου. Παράλληλα, για οικισμούς με λιγότερους από 2.500 κατοίκους καλύπτεται και η αγορά καυσόξυλων και pellet.

1 σχόλιο:

  1. Χρειάζεστε βοήθεια, προσφέρω κάθε είδους βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μου τώρα στο: hopkinmartins@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!