Το θράσος περισσεύει στον Βουλευτή Ροδόπης Ε. Στυλιανίδη

 


της Μαρίνας Κινέζου


Διάβασα την δήλωση του κ. Στυλιανίδη με αφορμή τις πλημμύρες της προηγούμενης εβδομάδας στον Νομό Ροδόπης, όπου κάνει λόγο για ανοχύρωτο Νομό στα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής, έμμεσα φαίνεται να υποδεικνύει στην τοπική αυτοδιοίκηση  και ιδιαίτερα στην περιφέρεια τον τρόπο που πρέπει να δράσει, αφήνοντας αιχμές στην περιφέρεια(όπως αντιλαμβάνομαι εγώ).

Συγνώμη κύριε Στυλιανίδη, διατελέσατε επί τετραετίες Βουλευτής του Νομού και Υπουργός και συγκεκριμένα Υπουργός και επί Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και επί Κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά και δεν φροντίσατε να οχυρώσετε το Νομό, από ποιους ζητάτε ευθύνες;  Θεωρείται ότι έπρεπε ο Περιφερειάρχης  σε 1,5 χρόνο και με την κρίση της πανδημίας ότι έπρεπε να κάνει όσα δεν κάνατε επί δεκαετίες;

Όλοι θυμόμαστε ότι στις προηγούμενες εκλογές στήριξε ο κ.Στυλιανλιδης, την υποψηφιότητα του κ. Τοψίδη και «πολέμησε» το νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

Ο Νομός δεν έχει ανάγκη από αντιπολίτευση ή μικροπολιτικα παιχνίδια, αλλά από κοινή πλεύση και έργα.

«Δεν πρέπει να επιδείξουμε επ’ ουδενί τη νωχελικότητα και την αδιαφορία που επιδείχθηκε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν» το σημείο αυτό της δήλωσης σας κ. Στυλιανίδη να το εκλάβουμε ως αυτοκριτική; Γιατί αυτό θα ήταν πολύ θετικό βήμα .

Αναλυτικά η δήλωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

«Οι ζημιές που έγιναν για ακόμη μια φορά αποδεικνύουν ότι ο νομός μας είναι ανοχύρωτος στα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής και της διοικητικής αναποτελεσματικότητας. Είναι ανάγκη εκτός από την τοπική αυτοδιοίκηση να κινητοποιηθεί άμεσα και η Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Ροδόπης πρέπει να κηρύξουν το Νομό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δια της Πολιτικής Προστασίας για να μπορέσουμε μετά να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση ζημιών και υποδομών. Δεν πρέπει να επιδείξουμε επ’ ουδενί τη νωχελικότητα και την αδιαφορία που επιδείχθηκε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. Ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αντιστοιχεί για να μη χάνουμε συνέχεια ευκαιρίες σε βάρος των ανθρώπων μας και της περιοχής μας. Σε κάθε περίπτωση εμείς ως βουλευτές είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε, όπως και όσο χρειάζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!