Λαϊκή Συσπείρωση Κομοτηνής: ανακοίνωση για τις καταστροφές που προκάλεσε η πρόσφατη πλημμύρα στο Μαυρομάτι

 


Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κομοτηνής επισκέφθηκε χθες (14 Ιανουαρίου) τον οικισμό Μαυρομάτι προκειμένου να ενημερωθεί, από τους ίδιους τους πληγέντες, για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στα σπίτια τους από την υποχώρηση του αναχώματος του ποταμού Λισσού μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Εξαιτίας της πλημμύρας καταστράφηκε η περιουσία, κυρίως σπίτια, αλλά και γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα, περίπου 12-13 οικογενειών. Κατά την επίσκεψη του κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, δηλαδή το μεσημέρι της Πέμπτης, τα σπίτια των πληγέντων παρέμεναν μέσα στις λάσπες, αναμένοντας τους αρμόδιους φορείς για την καταγραφή των ζημιών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κομοτηνής ζητάει από την Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει για την άμεση καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν εξαιτίας της υποχώρησης του αναχώματος, την στήριξη των πληγέντων για την ικανοποίηση τόσο των άμεσων αναγκών τους σε τρόφιμα, ρούχα, ατομική υγιεινή, στέγη, όσο και για τις απαραίτητες υλικές ενέργειες με σκοπό την ταχύτερη αποκατάσταση όλων των ζημιών που προκλήθηκαν στις περιουσίες τους.

Με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% για τις καταστροφές των νοικοκυριών και των περιουσιών τους.

Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στο μέσο του φετινού χειμώνα, αλλά και να λυθεί οριστικά το πρόβλημαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!