Ο Σχολικός Μαραθώνιος του Δήμου Κομοτηνής, συνεχίζεται Οι μαθητές κάνουν την ανακύκλωση «παιχνίδι», στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας

 


Ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Κομοτηνής συνεχίζεται κανονικά, με αφορμή την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους μας. Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, followgreen.gr/komotini, σύμφωνα πάντα με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Υπενθυμίζουμε πως ο Μαραθώνιος υλοποιείται ως εξής:

·         Οι μαθητές με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, καλούνται να κάνουν διαλογή στην πηγή τεσσάρων υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες) και για τον σκοπό αυτό  χρησιμοποιούνται μικροί χάρτινοι κάδοι ανακύκλωσης. Η συλλογή πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα.

·         Οι επιδόσεις κάθε σχολείου/τάξης στην ανακύκλωση καταγράφονται στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ» και link followgreen.gr/komotini/contest, ενώ είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας.

·         Όλα τα σχολεία θα επιβραβευθούν για τη συμμετοχή τους, ενώ στα πρώτα θα δοθούν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Η σχολική δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., της ΑΦΗΣκαι σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ (σύστημα ανακύκλωσης στο μπλε κάδο).

Με την αλλαγή της συμπεριφοράς και της νοοτροπίας μας, μπορούμε να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή για εμάς και τα παιδιά μας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!