ΟΙΚΙΣΚΟΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΞΥΛΑΓΑΝΗ

 


          Ένα ξύλινο, λυόμενο οικίσκο παραχώρησε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ξυλαγανής ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της ενορίας, των ενοριτών και του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

          Αξίζει να σημειωθεί ότι έως σήμερα η ενορία της Ξυλαγανής δεν διέθετε δική της αίθουσα εκδηλώσεων και συναντήσεις όπως για κατηχητικό, κλπ, δράσεις που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή.

          Παράλληλα, η ενορία δεν διέθετε ένα χώρο, εκτός ναού, για να εργάζεται ο εφημέριος και για την διεκπεραίωση των εργασιών της εκκλησιαστικής επιτροπής.

          Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του οικίσκου και της λειτουργικής μορφής που πήρε χάρη στις άοκνες προσπάθειες του εφημέριου Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομου Τσιναρέλη, του εκκλησιαστικού συμβουλίου και πολλών ενοριτών, η αίθουσα έχει παραδοθεί πλέον για χρήση στους πιστούς  και στην κοινωνία της Ξυλαγανής.

          Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή προ των Φώτων, 3 Ιανουαρίου 2021, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ν. Χαριτόπουλος και ο εφημέριος του ναού π. Χρυσόστομος επισκέφθηκαν τον οικίσκο και απέκτησαν προσωπική άποψη και για τις δυνατότητες της περαιτέρω αξιοποίησης του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!