Απάντηση του υπουργού Οικονομικών σε ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου


 

ü  Αδιαφορία της Κυβέρνησης για τον αγροτικό κόσμο, εκτός επιστρεπτέας προκαταβολής οι αγρότες της ΠΕ Ροδόπης που επλήγησαν το 2019 από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο  υπουργός Οικονομικών  κ. Σταϊκούρας,  απαντώντας στο αίτημα   που κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου για να ενταχθούν στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης που επλήγησαν από χαλαζόπτωση το 2019 και που  δεν μπορούσαν να αποδείξουν την μείωση του τζίρου τους κατά 20% όπως ζητούσε η σχετική εγκύκλιος, ουσιαστικά  δεν απάντησε ως  όφειλε.  Ο υπουργός περιορίστηκε στο να επαναλάβει τα γενικά κριτήρια που ισχύουν για την ένταξη στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, με βάση τα οποία οι πληγέντες αγρότες αποκλείστηκαν και δεν εντάχθηκαν στον τέταρτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

 Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά  ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά της Κυβέρνησης για να στηριχτούν οι μικροί και μεσαίοι αγρότες της περιοχής μας που  έχουν πληγεί διπλά και από την χαλαζόπτωση του 2019 και από την πανδημία του 2020 και θα έπρεπε για τον λόγο αυτό να  στηριχτούν οικονομικά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!