Η προσφορά των Σαμαρειτών του παραρτ. Κομοτηνής στις πλημμύρες 🔻Τρίτη 12 Ιαν 2021: 

Μετά από κλήση της Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής  και έγκριση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  ενεργοποιήθηκαν οι Εθελοντές Διασώστες για τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την ΠΕ Ροδόπης. Έτσι, λοιπόν, στις 11:00 Εθελοντές Διασώστες μετέβησαν με την Κινητή Μονάδα Πρώτων Βοηθειών στο Δήμο Μαρωνείας - Σαπών πραγματοποιώντας αντλήσεις υδάτων καθ’ υπόδειξη της ΠΥ Κομοτηνής, ενώ άλλη μια ομάδα Εθελοντών με όχημα 4χ4 που παραχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής επιχειρούσε σε αντλήσεις στο χωριό Αρίσβη, αλλά και σε απεγκλωβισμό ηλικιωμένου. Μετά το πέρας των αντλήσεων και ώρα 19:30 η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κομοτηνής ζήτησε την δημιουργία καταλύματος για 8 άτομα. Άμεσα Εθελοντές μας μετέβησαν στο χωριό Μαυρομμάτι, όπου τοποθέτησαν 8 κρεβάτια, αλλά και κουβέρτες του ΠΤ Κομοτηνής. 

 

🔻Πεμπτη 14 Ιαν 2021: 

Μετά από εντολή του Προέδρου της Κεντρικής Διοίκησης Dr. Αντώνιου Αυγερινού στης 07:00 Εθελοντές Διασώστες του ΠΤ Κομοτηνής και του ΠΤ Ξάνθης μετέβησαν στη ΠΕ Έβρου και συγκεκριμένα στο χωριό Κορνοφωλιά για να συνδράμουν στο ΠΤ Διδυμότειχου στις αντλήσεις υδάτων, ενώ παράλληλα μετέβησαν και στο χωριό Μικρό Δέρειο, όπου παρέδωσαν σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή τρόφιμα και κουβέρτες. Παράλληλα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κομοτηνής ζήτησε την δημιουργία καταλύματος για 12 άτομα στο χωριό Νέο Σιδηροχώρι, όπου τοποθέτησαν 12 κρεβάτια, αλλά και κουβέρτες του ΠΤ Κομοτηνής. 

 

🔻Παρασκευή 15 Ιαν 2021: 

Συντονισμός Κινήσεων με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωαννη Γκαράνη 

 

🔻Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Ιαν 2021: 

Εθελοντές Διασώστες του ΠΤ Κομοτηνής μετέβησαν στο χωριό Μαυρομμάτι για την βοήθεια των κατοίκων να επαναφέρουν τα σπίτι τους στην αρχική κατάσταση προ της καταστροφής, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" του Δήμου Κομοτηνής μετέφεραν και τις δυο ημέρες από 40 μερίδες φαγητό για την σίτιση των πληγέντων, ενδύματα, υποδήματα, 100 μάσκες μιας χρήσης και γάντια μιας χρήσης.  

 

️ Συνολικά επιχείρησαν όλες αυτές τις ημέρες 22 Εθελοντές Διασώστες με 2 οχήματα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 10 αντλίες 21 κρεβάτια και μοιράστηκαν 110 κουβέρτες. Φυσικά, καταναλώθηκε και αρκετό αναλώσιμο υλικό Πρώτων Βοηθειών.  

 

🙏🏻 Ευχαριστούμε την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, τους εμπλεκόμενους Δήμους, αλλά και όλες τις συνεργαζόμενες Υπηρεσίες για την αγαστή συνεργασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!