Το ΟΡΑΜΑ 2040 για την ύπαιθρο της Αττικής

 


Πραγματοποιήθηκε στις 26/1/2021 η δημόσια διαδικτυακή συζήτηση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής για την σύνθεση του ΟΡΑΜΑΤΟΣ 2040 για την ύπαιθρο της Αττικής, με την υποστήριξη της κας Μάγδας Κοντογιάννη (6932094231).

Την συζήτηση μπορούσε να παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται για μια ζωντανή, ελκυστική, ευημερούσα ύπαιθρο στην Αττική, και να κάνει ερωτήσεις στο https://www.facebook.com/618390278198909/videos/218535973261079, και βέβαια να την δει όποτε θέλει στο facebook στο προφίλ του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής Άγιος Γεώργιος.

Στην συζήτηση μετείχαν πολλοί και μεταξύ τους οι: Μάγδα Κοντογιάννη (κτηνοτρόφος), Γιάννης Κοντογιάννης (Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής), Αθηνά Μιχαηλίδου (ΠΡΟΒΕΙΟ Κορδαλή, Μέγαρα), Αθανάσιος Κελμάγερ (Πρόεδρος Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών), Ζωή Ιωαννίδου (Στέλεχος Αγροτικού Συνεταιρισμού Κερατέας), Γιάννης Χερουβείμ (Κτηνοτρόφος, τυροκόμος, Αίγινα), Αλέξης Μόσχος (Ανθοπαραγωγός, Μενίδι), Δημήτρης Ρόδης (Πρόεδρος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Ασπρόπυργος), Προκόπης Ακρίβος (Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Μελισσοκομικού Συλλόγου), Μαρία Πολύζου (Μαρκόπουλο), Κώστας Μαντζουράνης (Πεζοπόροι Πάρνηθας, ΚοινΣΕπ ΚΥΚΕΩΝ), Κατερίνα Κατσανδρή (Ανθοπαραγωγός), Ανδρέας Μπέκας (Γεωτεχνικός, Σπάτα), Φάνης Κατσανδρής (Μενίδι), Πάνος Παπαϊωάννου (ΚοινΣΕπ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΗΣ), Αλέξανδρος Κολόμπο (Μελισσοκόμος, Σαρωνίδα), Ελένη Τσομίδου (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ), Βασίλης Τακτικός (Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας), Έλενα Μπότση (ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, Βίλια) & Δημήτρης Μιχαηλίδης (ΑγροΝέα, Συντονιστής).

Ανάμεσα σε όσα θα μπορούσαν να επισημανθούν είναι και τα:

·      Την βροχερή ημέρα της διαδικτυακής συζήτησης, οι συνδέσεις και οι επικοινωνίες ήταν ΤΡΑΓΙΚΕΣ, με συνεχείς διακοπές και επανασυνδέσεις, που εκνεύρισαν και δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα. Είναι τραγικό μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας να μην είναι επαρκείς οι ψηφιακές διασυνδέσεις το 2021, και πρέπει να θεωρηθεί μεγάλης προτεραιότητας υποδομή ….

·      Καταγράφεται διακοπή μεταφοράς πρακτικών γνώσεων καλλιέργειας και εκτροφών και στο 2040 θα έπρεπε να υπάρχει Κέντρο διάχυσης γνώσεων, έρευνας και πληροφοριών, όπως παλαιά οι Γεωργικές Εφαρμογές (Σπίτι του Αγρότη?)

·      Είναι απαραίτητη η λειτουργία Αγροτικού σχολείου στην Αττική, και μάλιστα με την μορφή της Μαθητείας

·      Θα ήταν χρήσιμη η δημιουργία πειραματικών αγροκτημάτων (καλλιέργειες και εκτροφές), όπως ακριβώς οι θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητες για τα αστικά επαγγέλματα.

·      Στην ξηροθερμική ύπαιθρο της Αττικής και εν όψει κλιματικής αλλαγής επιβάλλεται η διαχείριση των υδάτων ακόμα και με επαναχρησιμοποίηση για άρδευση νερών από τους βιολογικούς καθαρισμούς.

·      Πρέπει στους Δήμους ή διαδημοτικά, να δημιουργηθούν Γραφεία One stop shop, για να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της υπαίθρου-αγρότες. Όλα να γίνονται εσωτερικά. Απλά ο αγρότης να πάει μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!