Βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου αναφορά στον Υπουργό Υγείας: Να επανεξεταστεί η επιλογή των σημείων που έχουν υποδειχθεί ως εμβολιαστικά κέντρα στα διοικητικά όρια του Δ. Αρριανών

 


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό  Υγείας

Θέμα: «Να επανεξεταστεί η επιλογή των σημείων που έχουν υποδειχθεί ως εμβολιαστικά κέντρα στα διοικητικά όρια του Δ. Αρριανών»

 

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει  προς τον κ. Υπουργό Υγείας αναφορά την επιστολή του δημάρχου Αρριανών Ροδόπης Ριτβάν Αμέτ στην οποία εκφράζει τις αντιρρήσεις του ως προς την επιλογή των σημείων που ορίστηκαν ως εμβολιαστικά κέντρα στα διοικητικά όρια του Δ. Αρριανών.

Σύμφωνα με την επιστολή η επιλογή των ιατρείων Φιλλύρας και Κέχρου ως εμβολιαστικά κέντρα δεν καλύπτει συνολικά τις ανάγκες εμβολιασμού του τοπικού πληθυσμού, γιατί πολλοί οικισμοί του Δήμου βρίσκονται στον ορεινό όγκο και θα προκύψουν προβλήματα στις μετακινήσεις πολιτών, λόγω και των δυσχερών καιρικών συνθηκών. Επιπλέον, αναφέρει, ότι δεν εξετάστηκε αν το υφιστάμενο προσωπικό που υπηρετεί στα συγκεκριμένα ιατρεία έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει σε μαζικούς εμβολιασμούς.

Ζητάει να επανεξεταστεί η επιλογή των εμβολιαστικών κέντρων και να επιλεγούν τα τέσσερα μεγάλα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου, δηλαδή Φιλλύρας, Αρριανών, Κέχρου και Οργάνης ή κάποιος άλλος συνδυασμός για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επισυνάπτεται η επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

                                                                                                                         

Αθήνα, 10/12/2020

 

Ο καταθέτων βουλευτής

Χαρίτου Δημήτρης


Ο Δήμαρχος Αρριανών Ριτβάν Αμέτ απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου εκφράζει της αντιρρήσεις του ως προς την επιλογή των σημείων που έχουν υποδειχθεί ως εμβολιαστικά κέντρα στα διοικητικά όρια του Δ. Αρριανών.

Το Εθνικό Σχέδιο για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού για την COVID-19 προβλέπει ανάμεσα στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας τα περιφερειακά ιατρεία Φιλλύρας και Κέχρου. Η επιλογή των συγκεκριμένων ιατρείων είναι προφανές ότι δεν καλύπτει συνολικά τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού αλλά και οικισμών γειτονικών δήμων και επιπλέον δεν προκύπτει με κανένα τρόπο η σκοπιμότητα επιλογής τους έναντι άλλων ιατρείων στον Δήμο. Επιπλέον φαίνεται ότι δεν εξετάστηκε ως παράγοντας το υφιστάμενο προσωπικό που υπηρετεί στα ιατρεία και η δυνατότητα να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο σημαντικό και μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμών.

Κατά την εφαρμογή του σχεδίου εμβολιασμού και εν μέσω χειμερινής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν σημαντικά προβλήματα με τις μετακινήσεις πολιτών και την προσβασιμότητα σε αυτά κάτω από δυσχερής καιρικές συνθήκες.

Μια πιο ορθολογική πρόταση θα μπορούσε να είναι η επιλογή και των τεσσάρων μεγάλων περιφερειακών ιατρείων του Δήμου, Φιλλύρας, Αρριανών, Κέχρου και Οργάνης ή κάποιος άλλος συνδυασμός περισσότερο λειτουργικός για τον τοπικό πληθυσμό.

Ζητείται να επανεξεταστεί σοβαρά η επιλογή των εμβολιαστικών κέντρων στην περιοχή του Δ. Αρριανών ώστε να επιλεγεί η καλύτερη δυνατή λύση για την εξυπηρέτηση των πολιτών και εν τέλη την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!