Σε εξέλιξη το έργο της Ιρλανδικής διάβασης στην ΓρατινήΣε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για το έργο της ιρλανδικής διάβασης που κατασκευάζεται στην Γρατινή. Το έργο αυτό ευελπιστεί να δώσει μια λύση στην διέλευση οχημάτων ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Το έργο που υλοποιείται από την αντιπεριφέρεια Ροδόπης, εξυπηρετεί και τους οικισμούς του Δήμου Αρριανών, όπως και την Φιλύρα.

Στόχος να μην σταματά η διέλευση των οχημάτων ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες που αυξάνεται το νερό στο ποτάμι και αφετέρου να αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς όλοι θυμόμαστε που λόγω της αυξημένης ροής του ποταμού κινδύνεψε να πλημμυρίσει ο οικισμός Λαμπρό.

Αυτό το διάστημα αντίστοιχο έργο πραγματοποιείται στην ιρλανδική διάβαση Γρατινής, όπου θα κατασκευαστεί σύγχρονου τύπου, προς αντικατάσταση της υφιστάμενης προβληματικής. Αντίστοιχο έργο αναμένεται να πραγματοποιηθεί μελλοντικά και στην ιρλανδική διάβαση μεταξύ Πανεπιστημιούπολης και Ηφαίστου (επί του Βοζβόζη).

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η κατασκευή γέφυρας μεταξύ Φιλύρας και Αρριανών, λίγο έξω από το χωριό Σκάλωμα. Η γέφυρα δεν αντικαθιστά την υπάρχουσα ιρλανδική διάβαση, αντιθέτως κατασκευάζεται βορειότερα αυτής, κι αποτελεί ένα σημαντικό έργο για τους δύο μεγάλους οικισμούς του Δήμου (Αρριανά και Φιλύρα), που συχνά αποκόπτονται μεταξύ τους, λόγω κακοκαιρίας. Η υπό κατασκευή γέφυρα έχει μήκος περίπου 150 μέτρων και εδράζεται επί έξι βάθρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!