Δημοπρατείται η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην Καβάλα

 


Μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργουκατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας, ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου από τη ΔΕΔΑ.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκηςκ. Χρήστος Μέτιοςκατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε μετον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή, τον Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής κ. Ανδρέα Καραγιώργη, τον εντεταλμένο περιφερειακό συμβούλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αλέξη Πολίτη και τον περιφερειακό σύμβουλο Καβάλας και Πρόεδρο της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΜΘ κ. Αρχέλαο Γρανά.

Ο κ. Μέτιος τόνισε ότι, μετά την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και τη Δράμα, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την κατασκευή του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου και στηνΚαβάλα, με όλα τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που θα έχει για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της πόλης.

Σημειώνεται ότι η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας αποτελεί ξεχωριστό υποέργο της κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου σε 6 πόλειςτης Περιφέρειας(Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα και Ορεστιάδα). Είναι συνολικού προϋπολογισμού 8.060.000 € και η Περιφέρειακαλύπτει το μισό της χρηματοδότησης με πόρους του ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!