Ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις σε 9 σχολικές αυλές με πόρους από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ ΙΙ»

 


Ολοκληρώθηκε το έργο «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτηρίων &αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις» του Δήμου Κομοτηνήςτο οποίο αξιοποίησε πόρους από τοπρόγραμματου Υπουργείου Εσωτερικών «ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ ΙΙ», στον άξονα προτεραιότητας Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων». Συγκεκριμένα, από τον συνολικό  προϋπολογισμό των 450.000 ευρώ του έργου, 389.400 ευρώ προήλθαν από πόρους του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και60.600 καλύφθηκαν με ίδια δαπάνη   του Δήμου Κομοτηνής.

 Μέσα από το συγκεκριμένο έργο έγιναν εργασίες στα Δημοτικά Σχολεία Κομοτηνής 1ο, 2ο, 7ο, 8ο, 10ο, 11οκαι 13ο  καθώς επίσης στο 1ο και το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής. Οι εργασίες αφορούσαν, κατά περίπτωση: κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ, διαμόρφωση της αυλής με την τοποθέτηση βιομηχανικού δαπέδου, διαμόρφωση γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ με ελαστική στρώση και διαγράμμιση, τοποθέτηση καινούργιων μπασκετώνμε προστατευτική επικάλυψη με βέλκρο, αλλαγή ταμπλό μπασκετών.

 Με τα συγκεκριμένα έργα οι σχολικές αυλές καθίστανται λειτουργικότερες, ασφαλέστερες,αλλάζουν όψη και επιπλέον αποκτούν προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία αλλά και μαθητές ή εκπαιδευτικούς που προσωρινά αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνηςδήλωσε πως παρά το οξύμωρο της ολοκλήρωσης των συγκεκριμένων παρεμβάσεων σε μια χρονική περίοδο που μαθητές και εκπαιδευτικοί απουσιάζουν από τις δημιουργικές κυψέλες, τα σχολεία,λόγω της πανδημίας την επόμενη μέρα της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων οι σχολικές αυλές θα περιμένουν τους νεαρούς χρήστες τους ν’ απολαύσουν το παιχνίδι που τόσο στερούνται. Εξάλλου, τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιούπρέπει να θυμηθούμε ότι στον Δεκάλογο των Δικαιωμάτων του Παιδιού περιλαμβάνεται το «Δικαιούμαι να έχω ελεύθερο χρόνο και χώρο για να παίζω» κι αυτός ο χώρος πρέπει να προσφέρεται και στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!