Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 


Συνελήφθησαν χθες (3-12-2020), στους νομούς Ροδόπης και Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης τρεις (3) διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην εθνική οδό Σαπών - Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

 Σημειώνεται ότι το παραπάνω όχημα δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και τελικά ακινητοποιήθηκε στο παραπάνω σημείο μετά από πρόσκρουση στις προστατευτικές μπάρες, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο οδηγός – διακινητής το εγκατέλειψε, επιχειρώντας να διαφύγει.

 Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον δράστη, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.

 Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για τις πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το αυτοκίνητο έχει δηλωθεί κλοπή, την 14-11-2020, σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

 Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τους άλλους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως οδηγός και συνοδηγός και να μεταφέρουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. 

 Σημειώνεται ότι το παραπάνω όχημα δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια εντοπίσθηκε ακινητοποιημένο μετά από πρόσκρουση στις προστατευτικές μπάρες στην Εγνατία Οδό, πλησίον του κόμβου Αγίου Σύλλα Καβάλας.

 Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν οι δύο διακινητές και οι επτά διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καβάλας για νοσηλεία.

 Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί - διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

 Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.

 Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!