Δικαιωμένοι οι φίλοι αδέσποτων Κομοτηνής από την τροπολογία με αυστηρά πρόστιμα
Αυστηρότατες ποινές στους βασανιστές ζώων που φτάνουν μέχρι και τα 10 χρόνια κάθειρξης ψηφίζει σήμερα η Βουλή με διάταξη που προώθησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Παρουσιάζοντας τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε «αποτρόπαιο» το φαινόμενο του βασανισμού ζώων. Αναφέρθηκε δε σε πρόσφατα περιστατικά τα οποία απέδειξαν, όπως είπε, ότι η ελληνική κοινωνία «δεν ανέχεται πια τέτοιες συμπεριφορές και θέλει να τιμωρούνται δίκαια». Ξεκαθάρισε, λοιπόν, ότι εφεξής όσοι βασανίζουν ζώα θα τιμωρούνται με κάθειρξη έως και 10 ετών υπογραμμίζοντας ότι «αυτή είναι η δίκαιη τιμωρία για τους βασανιστές των ζώων». 

«Δεν μιλάμε για απλή κακοποίηση. Μιλάμε για βασανισμό, μιλάμε για αγριότητες μιλάμε για συμπεριφορές απολύτως απαράδεκτες σε μια πολιτισμένη και ευνομούμενη κοινωνία» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ζήτησε να υπερψηφιστεί η τροπολογία από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.

Οι βασανιστές ζώων κάνουν και απεχθέστερες πράξεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βορίδης παρέπεμψε σε επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι οι βασανιστές των ζώων αποτελούν και ευρύτερο κίνδυνο για την κοινωνία. «Η βία τους δεν στρέφεται μόνο κατά των ζώων. Ξεκινά από τα ζώα και πηγαίνει στη βία κατά ανηλίκων και ευρύτερα κατά αδυνάτων» είπε και προειδοποίησε ότι «ι άνθρωποι που βασανίζουν ζώα δεν θα σταματήσουν σε αυτό. Θα κάνουν βαρύτερες και απεχθέστερες πράξεις». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!