Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης: για τα κενά και την ενίσχυση που έγινε

 


Προ ολίγων ημερών με χαρά και ικανοποίηση υποδεχθήκαμε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης τους (20) + (65) ενισχυτικούς αστυνομικούς με σκοπό την αποτελεσματικότερη ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών προς την ενδοχώρα.

       Μια ενίσχυση, όμως, που δεν προέκυψε από μόνη της, αλλά ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών της Ένωσης μας, σε συνδυασμό με τις επιμέρους ενέργειες των τοπικών βουλευτών. Στο σημείο αυτό, εκτός των άλλων, σκόπιμο θεωρούμε να αναδείξουμε τα άμεσα αντανακλαστικά  του βουλευτή Ροδόπης κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Ευριπίδη, με προσωπική παρέμβαση του οποίου, είχαμε την αρχική ενίσχυση της Ροδόπης με τους (20) ντόπιους αστυνομικούς.

Προς μεγάλη μας ικανοποίηση οι παρεμβάσεις του, όπως πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό Τύπο, συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση με (100) νέες προσλήψεις με συνοριακούς φύλακες. Η Ένωση μας απέναντι σε αυτήν την προοπτική έχει να προτάξει τα εξής. Αστυνομικοί και μάλιστα με τόπο συμφερόντων την Ροδόπη υπάρχουν και αγγίζουν σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, κατά τις τακτικές μεταθέσεις, τους (60). Όσα δηλαδή και τα κενά της Δ.Α. Ροδόπης!!!

Είναι αυτοί που υπηρετούν χρόνια στην Αθήνα σε μάχιμες και νευραλγικές  Υπηρεσίες με συσσωρευμένη αστυνομική εμπειρία. Είναι αυτοί που δεν πρόκειται να επιβαρύνουν περαιτέρω τον φορολογούμενο ή οποιαδήποτε άλλη πηγή χρηματοδότησής τους.  Είναι αυτοί που είναι άμεσα διαθέσιμοι, κυριολεκτικά αύριο, να αναλάβουν χωρίς καθυστερήσεις υπηρεσία στην Ροδόπη.

 Ας τους ανταμείψουμε λοιπόν φέρνοντας  τους στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Γιατί, ας μην γελιόμαστε… Το επάγγελμα του Αστυνομικού είναι πολυσχιδές και δεν θα είναι μόνο το μεταναστευτικό, το οποίο  με επαγγελματισμό θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Γιατί η γεωγραφία του Νομού Ροδόπης είναι τέτοια που δεν γίνεται ο αστυνομικός να είναι ‘’αφοσιωμένος’’ μόνο στο ‘’ποτάμι’’ των μεταναστών. Οι περίπου (60) κενές οργανικές θέσεις που αφορούν όλο το νομό περιμένουν να πληρωθούν προς όφελος των πολιτών και βελτίωσης των Υπηρεσιών από μέρους μας, αφού θα επανδρώσουν τα ήδη πολύπαθα  και αποδυναμωμένα περιφερειακά αστυνομικά Τμήματα, βγάζοντας, πλέον, ανάλογες της γεωγραφικής τους έκτασης, περιπολίες.

 Ασφάλεια για τον πολίτη, δεν είναι μόνο το μεταναστευτικό! Είναι η οδική ασφάλεια, η αντιμετώπιση των κλοπών, των διαρρήξεων, οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, η μάστιγα των ναρκωτικών που απειλεί τη νεολαία μας κ.α.

    Στους κύκλους των συναδέλφων μας, βέβαια, είναι έκδηλη ανησυχία, σε περίπτωση οποιασδήποτε νέας πρόσληψης στο Νομό μας, αν αυτό θα αποτελέσει τροχοπέδη, στις μελλοντικές μεταθέσεις, εν αναμονή  για την επάνοδό τους στον τόπο συμφερόντων τους, στη Ροδόπη. Γνωρίζουμε όλοι τους βραδείς ρυθμούς κάλυψης αυτών των κενών οργανικών θέσεων. Σε κάθε περίπτωση, κάθε ενίσχυση καλοδεχούμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!