Βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου: Με την τροπολογία Βορίδη δύο κατηγορίες αγροτών

 


Έπρεπε να το δούμε κι αυτό από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων!!!

Με την χθεσινή τροπολογία για τον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των αγροτών που έχουν πληγεί από το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Ιανός»,  φτιάχνει δύο κατηγορίες αγροτών. Αυτούς που αποζημιώνονται στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας του φυτικού και ζωικού τους κεφαλαίου και λαμβάνουν άμεσα την προκαταβολή που δικαιούνται και σε αυτούς που αποζημιώνονται σε ποσοστό 80% της ασφαλιζόμενης αξίας και περιμένουν πάνω από ένα χρόνο για να αποζημιωθούν.

Ο Υπουργός  αντί να φέρει για νομοθέτηση ως μόνιμη μία τέτοια αναγκαία ρύθμιση για την αποζημίωση όλων των αγροτών που πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα, με αυτήν την τροπολογία την ευτελίζει, μετατρέποντάς την σε πελατειακή πολιτική. Με τέτοιες ενέργειες, δεν αντιλαμβάνεται ότι διοχετεύει τον ιό της διαίρεσης ανάμεσα στους αγρότες, με αποτέλεσμα οι  αγρότες που έχουν πληγεί σε άλλες περιοχές και σε προηγούμενο χρόνο να αισθάνονται ότι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Το ενδιαφέρον του Υπουργού για τον δημόσιο ΕΛΓΑ έγινε εμφανές με την επικείμενη απομάκρυνση των γεωπόνων εκτιμητών που προσέφεραν επί χρόνια τις υπηρεσίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!