Ο Δήμος Κομοτηνής θωρακίζει υγειονομικά τη Ροδόπη απέναντι στον Κορωνοϊό

 


Τον Ιούλιο του 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, αποφάσισε την αγορά και στη συνέχεια τη δωρεά στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ενός αυτόματου μοριακού αναλυτή, ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος, που εξάγει τάχιστα τα αποτελέσματα, καθώς και ενός αριθμού αντιδραστηρίων, που απαιτούνται για την ανίχνευση του SARS-COV-2, ιού που προκαλεί το CVOVID-19, συνολικής αξίας 60.000 ευρώ.

Ο εξοπλισμός αυτός υποστηρίζει πλήρες πακέτο εξαγωγής και άλλων εξετάσεων εκτός του CVOVID-19, όπως π.χ. Ηπατίτιδα Β, Ηπατίτιδα C,HIV 1&2, Syphilis, Rubella, CMV, Toxoplasma, EBV, κ.λ.π, που είναι απαραίτητες για τον προεγχειρητικό έλεγχο, αλλά και γενικότερα, για τον έλεγχο των ασθενών του νοσοκομείου μας. Πρόκειται για μηχανήματα που αυτήν τη χρονική στιγμή είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν σε δημόσια δομή υγείας σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

            Η δωρεά αυτή ήρθε σε συνέχεια της δωρεάς, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με παροχή τεχνικής υποστήριξης και ανταλλακτικών, συνολικού ύψους 42.300 ευρώ, που αποφάσισε ο Δήμος Κομοτηνής, για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας.

            Το σκεπτικό των δωρεών αυτών είναι ότι ο Δήμος Κομοτηνής στηρίζει έμπρακτα και αποφασιστικά τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, συμβάλλοντας κι αυτός με τη σειρά του στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή μας.

            Τα μηχανήματα παρελήφθησαν από τον Δήμο Κομοτηνής και παραδόθηκαν από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη και από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Δημήτρη Πολιτειάδη, σήμερα, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020, στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Το  Γενικό Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» σήμερα προχώρησε στην αποδοχή δωρεάς του Δήμου Κομοτηνής   ενός συστήματος  προηγμένης τεχνολογίας για τη διενέργεια τεστ μοριακής διάγνωσης για τον Covid-19  του οίκου  Adaltis Ltd.

Πρόκειται για πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα Μοριακής Διάγνωσης για ανίχνευση του ιού SARS CoV-2 σε συμπτωματικούς, αλλά και ασυμπτωματικούς ασθενείς. Ολοκληρώνει με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία όλα τα στάδια δίχως να απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση. Εκτελεί διπλάσιους διαγνωστικούς  ελέγχους ημερησίως, δίνοντας αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρόνο, σε σχέση με τις δυνατότητες που έχουν οι απλοί μοριακοί αναλυτές χωρίς τη χρήση αυτόματου εξαγωγέα DNA- RNA

Το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να αξιοποιηθεί και για διαφορετικού είδους αναγκαίους εργαστηριακούς ελέγχους, όπως για HIV, ιογενείς ηπατίτιδες, ερπητοϊοί, στρεπτόκοκκου, άλλα και για πολλές ακόμη περιπτώσεις.

Με τη δωρεά του συγκεκριμένου συστήματος  αναλυτών, το Νοσοκομείο μας καθίσταται αυτόνομο στη διαχείριση τον δειγμάτων και την διεξαγωγή εξετάσεων για τον ιό Covid 19. Το συγκεκριμένο υπερσύγχρονο σύστημα θα αποτελέσει στη παρούσα συγκυρία ένα πολύτιμο σύμμαχο για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Κομοτηνής για τη σημαντική προσφορά του.

Πρέπει όμως να λάβουμε σοβαρά υπόψη ότι και το πιο σύγχρονο μηχάνημα δεν εξαφανίζει, δεν θεραπεύει, ούτε μας προστατεύει από τον Covid-19.

Φοράμε μάσκες, κρατούμε αποστάσεις, φροντίζουμε την υγιεινή των χεριών μας!

Μόνο έτσι μένουμε ασφαλείς!                         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!