Αποχώρησε ο Δήμαρχος Κομοτηνής από τη σύσκεψη στην Περιφέρεια


 Αντίδραση πυροδότησε η αποχώρηση του Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη από τη σύσκεψη με την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής Ανάπτυξης της Θράκης Ντόρα Μπακογιάννη πριν λίγο στην Περιφέρεια. Ο Δήμαρχος αποχώρησε αντιδρώντας στη μη συμπερίληψή του στο αρχικό πρόγραμμα και στο «στρίμωγμά» του στο τελικό πρόγραμμα.

Ερωτηθείς για την αντίδραση του Δημάρχου Κομοτηνής η Ντόρα Μπακογιάννη είχε μία “πληρωμένη” απάντηση σε υψηλούς τόνους. «Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη. Θα ακολουθήσουν κι άλλες επισκέψεις, ώστε να έχουμε αναλυτικές συζητήσεις με όλους τους Δημάρχους. Αίσθησή μου είναι ότι ο Δήμαρχος Κομοτηνής ζήλεψε τους δύο δημάρχους που είδα και κατέβασε μούτρα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «ομολογώ δεν τον κατάλαβα τον Δήμαρχο Κομοτηνής, γιατί είναι ο μόνος Δήμαρχος που εμφανίστηκε εδώ, αξιώνοντας να υπάρχει διαφορετική πλατφόρμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Του εξηγήσαμε ότι για να στήσει κάποιος μια πλατφόρμα δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα. Του εξήγησα ότι οι βουλευτές όταν παίρνουν προτάσεις Αυτοδιοίκησης δεν της αξιολογούν όπως τις προτάσεις ενός απλού Σωματείου. Βεβαίως η Αυτοδιοίκηση έχει βάρος, δήμαρχος έχω υπάρξει και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει. Αυτό που μου έκανε εντύπωση για τον Δήμαρχο είναι πως εδώ δίνουμε μία μάχη κόντρα στον χρόνο και κόντρα στον κορονοϊό».

Ο δε Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης σημείωσε όταν μας δείχνουν τον ήλιο δεν πρέπει να κοιτάμε το δάχτυλο. 

Απάντηση του Δημάρχου Κομοτηνής:

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, σχολιάζοντας τα όσα διημείφθησαν σήμερα, κατά την περιοδεία στον Νομό Ροδόπης της Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, σημειώνει τα εξής:

 «Στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Ντόρας Μπακογιάννη κατέθεσα την έντονη διαμαρτυρία μου και αποχώρησα, γιατί με τον αποκλεισμό μου περιφρονήθηκε κατάφωρα ο θεσμός του Δημάρχου Κομοτηνής και με τον αποκλεισμό του συναδέρφου Βασίλη Μαυρίδη περιφρονήθηκε ο θεσμός του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

            Και αντί στοιχειοθετημένης και πολιτικής απάντησης εισέπραξα εκ μέρους της κυρίας Μπακογιάννη ειρωνικά σχόλια και ευφυολογήματα εν είδει αστεϊσμών! Καμία εξήγηση για την απαξίωση του μεγαλύτερου αριθμητικά και γεωγραφικά Δήμου του Νομού μας! Καμία εξήγηση για τον αποκλεισμό του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης ΑΜΘ!

            Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Διακομματική αυτή Επιτροπή διατείνεται ότι έχει ως στόχο τον αφουγκρασμό των αγωνιών, των προβλημάτων και των αιτημάτων του λαού της Θράκης! Αλλά αποκλείει από τον κύκλο επαφών της -χωρίς καμία αιτιολογία- τον εκπρόσωπο του μεγαλύτερου Δήμου του Νομού Ροδόπης και τον Πρόεδρο όλων των Δημάρχων της Περιφέρειάς μας!

            Πρώτος -και μοναδικός- αυτόκλητος υπερασπιστής αυτών των απαράδεκτων επιλογών στις επαφές της Επιτροπής και της κυρίας Μπακογιάννη με τους θεσμικούς φορείς της περιοχής ήρθε πριν από λίγο ο κύριος Γραβάνης! Και αναρωτιόμαστε όλοι γιατί άραγε; Ο κύριος Γραβάνης, που ως θεσμικός εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου συνάντησε την κυρία Μπακογιάννη σε ιδιαίτερη σύσκεψη, όπου είχε την ευκαιρία να αναλύσει διεξοδικά τα προβλήματα των επαγγελματιών, που εκπροσωπεί! Για τα προβλήματα συνολικά των Δημοτών της Κομοτηνής δε νοιάζεται! Ας κατατεθούν γρήγορα, μαζικά και χωρίς να τους δοθεί η δέουσα βαρύτητα! Ο κύριος Γραβάνης, που κατηγορεί για κομματική υποκίνηση τον Δήμαρχο Κομοτηνής, χωρίς να συγκινείται πολιτικά από την περιφρόνηση των θεσμών του Δημάρχου Κομοτηνής και του Προέδρου της ΠΕΔ! Ούτε, φυσικά, από το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Θράκης καλείται να καταθέσει τις προτάσεις της σε μια απρόσωπη, μαζική ηλεκτρονική πλατφόρμα!

            Η Δημοτική Αρχή της Κομοτηνής έχει συγκροτημένες προτάσεις και αναλυτικό σχεδιασμό για το αναπτυξιακό παρόν και μέλλον της περιοχής, το οποίο και κατέθεσα εγγράφως στην επιτροπή πριν την αποχώρησή μου από τη σύσκεψη.

Αλλά ως Δήμαρχος Κομοτηνής οφείλω να υπερασπιστώ τον θεσμικό μου ρόλο! Οφείλω να σέβομαι τους συνδημότες μου, που με επέλεξαν για να μεταφέρω τη φωνή τους με μαχητικό και πειστικό τρόπο! Καμία επιτροπή δεν μπορεί να διαβουλεύεται ερήμην της φωνής τους! Εκτός αν η συγκεκριμένη Διακομματική Επιτροπή δεν έχει ως στόχευση την ανάπτυξη της Θράκης, αλλά τις δημόσιες σχέσεις με αρεστούς!»      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!