Ποδηλατική Διαδρομή «Ο 8ος Άθλος του Ηρακλή»Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 η πρώτη δοκιμαστική ποδηλατική διαδρομή με τίτλο: “Ο 8ος Άθλος του Ηρακλή», την οποία διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ξάνθης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου QNeST - QualityNetworkonSustainableTourism, που εντάσσεται στο πρόγραμμα ADRION.

Περίπου 30 ποδηλάτες, όλων των ηλικιών, ξεκίνησαν στις 10:30 το πρωί από το μοναστήρι τουΑγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος. Κατά τη διάρκεια της 38 χλμ. Ποδηλατικής Διαδρομής έγιναν στάσεις σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος, όπου η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης κα. Μαρία Χρυσάφη περιέγραψε την ιστορικότητα των σημείων αυτών αλλά και τη σύνδεσή τους με τον 8ο Άθλο του Ηρακλή.

Ο τερματισμός της Διαδρομής έγινε στοΑρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, όπου έγινε ξενάγηση.

Η συγκεκριμένη Ποδηλατική Διαδρομή εντάσσεταιστην Πολιτιστική Διαδρομή «ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ»η οποίαεστιάζει στην πολιτιστική πολυμορφία και στον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής καισχεδιάστηκε με κριτήρια και προδιαγραφές του Συμβουλίου της Ευρώπης, με σκοπό την προώθηση βιώσιμου και ποιοτικού τουρισμού μέσω της δημιουργίας ενός διασυνοριακού τουριστικού δικτύου.

Συνδιοργανωτές της χθεσινής Ποδηλατικής Διαδρομής ήταν ο Δήμος Αβδήρων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αβδήρων, το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας, την αρχαιολόγο κα. Μαρία Χρυσάφη, το Κέντρο πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας –Ισμαρίδας, την Χploretrails, τον Αντώνη Μουσαδέ, όλους τους ποδηλάτες που συμμετείχαν στην 38 χλμ. Διαδρομή και όλους όσους έβαλαν το λιθαράκι στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα,για την ολοκλήρωση της Διαδρομής, από τα Αβδήρα στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Thraki OnLine ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας, παρακαλούμε σχολιάζετε με σύνεση!